[ youth.rs ]

Alternativni izveštaj o položaju i potrebama mladih u RS u 2020.

Krovna organizacija mladih Srbije kontinuirano istražuje položaj mladih krozobjavljivanje  Alternativnog izveštaja o položaju i potrebama mladih u Republici Srbiji na Međunarodni dan mladih – 12. avgusta 2020. Četvrti Alternativni izveštaj za 2020. godinu pokazuje sve zvanične podatke koji postoje o mladima ali i njihove navike, stavove i probleme.

Istraživanje je sprovedeno od maja do jula 2020. godine, korišćene su kvalitativne i kvantitativne metode istraživanja. Ključni nalazi istraživanja su:

Rezultati istraživanja su pokazali da više od polovine mladih želi da se uključi u donošenje odluka, ali smatra da nema trenutno nikakav uticaj na odlučivanje. Zainteresovanost mladih je porasla za čak 15% u odnosu na prethodnu godinu. U odnosu na ranije godine, veći procenat mladih smatra da je demokratija najbolji oblik vladavine.

Krovna organizacija mladih Srbije – zakonski prepoznat krovni savez mladih koji okuplja 108 organizacija članica, objavljuje Alternativni izveštaj u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom uz podršku Švedske.

Exit mobile version