[ youth.rs ]

Konkurs za XXIII generaciju stažista BCBP

Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP) otvorio je konkurs za prijem XXIII generacije stažista. Kroz intenzivni šestomesečni program stažiranja BCBP nudi priliku za stručno osposobljavanje i usavršavanje diplomcima društvenih nauka.

Nova generacija stažista BCBP će od oktobra 2018. do marta 2019. kroz edukaciju i praksu steći znanja o istraživačkim tehnikama i dublje razumevanje aktuelnih bezbednosnih tema, a učešćem u organizaciji stručnih događaja bolje upoznati bezbednosnu zajednicu. Tokom stažiranja polaznici će se usavršavati u predstavljanju nalaza istraživanja, a uz podršku mentora će biti i u prilici da napišu istraživački rad koji će biti objavljen na sajtu BCBP.

Prijavi se ako:

  • ti je stalo da demokratija bude jednako važna kao bezbednost;
  • želiš da prođeš obuke za istraživanja bezbednosne politike i za efektno predstavljanje nalaza;
  • spreman/na si da učiš u praksi priređujući preglede literature i kraće istraživačke proizvode o bezbednosnim politikama Srbije, Zapadnog Balkana, EU, NATO i institucijama bezbednosti, ali i da pomogneš u organizaciji događaja vodećeg nezavisnog istraživačkog centra (think tanka);
  • spreman/na si da se šest meseci intezivno angažuješ na tekućim projektima i svakodnevnim aktivnostima;
  • zainteresovan/na si za sticanje kontakata sa predstavnicima domaćih i inostranih državnih i nevladinih organizacija, akademske javnosti, novinarima, ekspertima iz oblasti bezbednosti i donosiocima odluka;
  • samostalan/na si u obavljanju zadataka, ne stidiš se da pitaš kad ne znaš i smeš da pokažeš inicijativu kad imaš ideju ili te nešto interesuje.

Tražimo kandidate koji su:

  • postdiplomci, svršeni studenti ili studenti završne godine studija (najviše 2 preostala ispita do završetka studija) na nekom od fakulteta društvenih nauka – Fakultet političkih nauka, Fakultet bezbednosti, Ekonomski fakultet, Filozofski fakultet, Pravni fakultet, Fakultet organizacionih nauka… Ako si završio/la neki drugi fakultet, a interesuju te ove teme i prijava bude kvalitetna, uzećemo je u obzir;
  • sposobni za analitičko promišljanje (sumiranje nalaza, preispitivanja pretpostavki neke tvrdnje);
  • informisani, dobro poznaju opštu kulturu i upućeni u politička dešavanja;
  • odlično znaju engleski jezik (sposobnost samostalnog korišćenja literature na engleskom jeziku, pisanje na istom kao i prevođenje sa engleskog i na engleski);
  • kompjuterski pismeni;
  • veoma motivisani;
  • spremni za intezivan angažman u BCBP, najmanje dva dana nedeljno.

Rok za prijavu je 15. septembar.

Ukoliko si zainteresovan/a, pošalji svoju prijavu do 15. septembra 2018. godine na adresu: office@bezbednost.org sa naznakom „PRIJAVA NA KONKURS ZA STAŽIRANJE”.

U prijavi treba poslati:

  • biografiju, ne dužu od 3 strane;
  • motivaciono pismo, u kojem su navedeni: a) razlozi zbog kojih konkurišeš za praksu u BCBP; b) zašto misliš da si dobar/a kandidat/kinja za program stažiranja; c) temu/oblast koja te  posebno zanima u skladu sa oblastima rada BCBP.
  • primerak ili deo ranije napisanog rada (seminarski, diplomski, istraživanje, analiza, esej i slično), ne duži od 5 strana.

Više pojedinosti o programu stažiranja možete pronaći u PDF dokumentu ispod ili na ovom linku.

Program stažiranja u BCBP postoji već 12 godina i kroz njega je do sada prošlo 22 generacije mladih i ambicioznih ljudi iz Srbije i inostranstva. Od 2007. godine, preko 200 stažista različitih obrazovnih profila učestvovalo je u raznim projektima i programskim aktivnostima BCBP, kao i istraživanjima i izradi publikacija iz oblasti bezbednosti.

Alumnisti/kinje, od kojih je mnogima ovaj program bio uvod u karijeru, sada su angažovani/e u različitim organizacijama civilnog društva (Beogradski fond za političku izuzetnost, Centar za evropske politike, Evropski pokret u Srbiji, CRTA), akademskoj zajednici (Fakultet političkih nauka, Fakultet bezbednosti), međunarodnim organizacijama (Evropska služba za spoljno delovanje, Institut Evropske unije za bezbednosne studije) i državnim institucijama (Narodna skupština, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo spoljnih poslova), a desetoro je dobilo zaposlenje u BCBP.

Exit mobile version