[ youth.rs ]

POZIV ZA UČESNIKE – Training “Fair Play 2.0 – FIGHTING SEXISM AND NATIONALISM IN IVS”

Mladi istraživači Srbije vas pozivaju  da se prijavite na međunarodni trening “Fair play 2.0 FIGHTING SEXISM AND NATIONALISM IN IVS” na koji kao partneri nemačke organizacije IJGD šaljemo 3 naša predstavnika/predstavnice.Trening će se održati u Wuerzburgu u Nemačkoj od 17- 25. avgusta 2016. 2016. (17. dolazni, 25. odlazni dan).
 
Tema treninga je da osnaži kamplidere i liderke i da ih snabde veštinama koje će im pomoći da se da se bolje nose sa pojavama nacionalizma, seksizma i rasizma u okviru IVS programa. 
Ovaj trening namenjen je kamp liderima i kamp liderkama, trenerima za kamplidere kao i članovima i članicama organizacija koje koje aktivno participiraju u prpgramima Internacionalnog volonterskog servisa.
Više o samom treningu nalazi se u zvaničnom pozivu koji se nalazi u prilogu ovog mejla. 
 

Poziv je otvoren za sve zainteresovane do petak​ , 1​5​ . jula u 10 sati uveče. Do prijave se dolazi klikom OVDE   Najkasnije 18. jula​ ćemo obavestiti sve zainteresovane o rezultatu selekcije, a izabrani će biti pozvani da do ​ ​ ​srede,  ​20​. jula uplate participaciju, popune formular i dođu do nas da potpišu prijavu. Ukoliko izabrani učesnici to ne urade do navedenog roka ili nas ne kontaktiraju sa obrazloženjem, izgubiće pravo da učestvuju i njihovo mesto će biti ustupljeno nekom drugom.

 
Ovaj trening, kao i svi omladinski programi Evropske komisije, podrazumeva plaćene troškove smeštaja, hrane i samog programa, dok učesnici plaćaju kartu za koju imaju prava na povraćaj u iznosu do 275e. (Molimo vas da ne kupujete karte dok ne dobijete konačnu potvrdu da ste izabrani za učešće na treningu).
 
Za učešće preko Mladih istraživača Srbije potrebno je uplatiti i participaciju od 5.200 dinara (ako ove godine prvi put idete na razmenu, trening ili volonterski kamp u inostranstvu), tj. 2.600 dinara (ako ste ove godine već bili na jednom od navedenih programa).
 
Uzmite u obzir da sami plaćate kartu, i da će vam novac biti vraćen​ kada, po povratku u Srbiju, pošaljete/donesete originale karata nama, a mi da ih pošaljemo organizatorima u Nemačkoj. To može potrajati i nekoliko meseci.
 
Pročitajte pažljivo uslove prijavljivanja koji su sastavni deo prijave i nalaze se u prilogu ovog mejla. Ako budete selektovani, biće potrebno da te uslove i potpišete. Ako ste iz Beograda, u našoj kancelariji, ako ne, onda ćete nam poslati poštom.
 
MLADI ISTRAZIVACI SRBIJE – Volonterski servis Srbije  
YOUNG RESEARCHES OF SERBIA – Voluntary Service of Serbia
Bulevar umetnosti 27, 11070 Belgrade
Exit mobile version