[ youth.rs ]

POZIV ZA UČESNIKE: omladinska razmena u Nemačkoj „YOUNG ACTIVISTS FOR PEACE“ od 15.08. do 28.08.2016

mravecPozivamo vas da se prijavite na omladinsku razmenu “Young Activists for Peace” na koji kao partneri nemačke organizacije ICJA FREIWILLIGENAUSTAUSCH WELTWEIT  možemo da pošaljemo 4 učesnika/učesnice. Omladinska razmena će se održati u mestu Sievershausen od 15.08. do 28.08.2016. (15. dolazni, 28. odlazni dan).
  
Ova razmena/kamp namenjena je mladima starosti od 17 do 26 godina. Pored grupe od 4 učesnika iz Srbije, na razmeni učestvovaće i učesnici iz Hrvatske, Francuske, Nemačke, Mađarske i Italije. Svaka grupa će imati svog koordinatora. 
 
Ova razmena se organizuje u saradnji sa lokalnom nemačkom organizacijom, koja je deo Nemačkog pokreta za mir. Dodatno, grupa će biti u kontaktu sa izbeglicama, uglavnom iz Zapadne Afrike, smeštenim u obližnjem gradu Lehrte.
U prvom delu razmene, 30 učesnika će učiti o nemačkom konceptu “Friedensstifter” (mladi ljudi kao nosioci mira) i kako na praktičan način da organizuju razne aktivnosti sa osetljivim grupama o izgradnji mira i interkulturnom razumevanju. U drugom delu, grupa će organizovati razne aktivnosti zajedno sa decom i mladim izbeglicama, a i učestvovati u kreativnim radionicama (fotografija, snimanje kratkih video zapisa, forum teatar, muzička radionica, radionica slikarstva i drugih vizuelnih umetnosti) na temu “šta znači biti društvo koje prihvata izbeglice”.
 
Detaljnije informacije o razmeni biće poslate izabranim učesnicima, mesec dana pre razmene. Do tada će se raditi na pripremi i planiranju puta. Pošto je ova razmena deo većeg projekta, u prilogu možete pročitati nešto više o tome.
 
 
Poziv je otvoren za sve zainteresovane do utorka, 21. juna u 10 sati uveče. Do prijave se dolazi klikom OVDE​.
 
Najkasnije 23. juna ćemo obavestiti sve zainteresovane o rezultatu selekcije. 
 
 
Ova razmena, kao i svi omladinski programi Evropske komisije, podrazumeva plaćene troškove smeštaja, hrane i samog programa, dok učesnici plaćaju kartu za koju imaju prava na povraćaj u iznosu do 170 evra. (Molimo vas da ne kupujete karte dok ne dobijete konačnu potvrdu da ste izabrani za učešće na razmeni).
 
Za učešće osoba koje su maloletne, kao što je ovde slučaj, neophodno je da roditelji ili staratelji budu uključeni tako što će potpisati prijavni formular a za prelazak granice neophodno je priložiti Formular za saglasnost roditelja/staratelja za samostalno putovanje u inostranstvo koji se overava u Opštini. (Ovaj formular ćete dobiti od nas samo ukoliko budete selektovani). 
 
 
Za učešće u ovom programu preko Mladih Istraživača potrebno je uplatiti i participaciju od 5.200 dinara (ako ove godine prvi put idete na razmenu, trening ili volonterski kamp u inostranstvu), tj. 2.600 dinara (ako ste ove godine već bili na jednom od navedenih programa). Ukoliko odustanete od učešća posle uplaćene participacije, ona vam neće biti vraćena.
 
 
Uzmite u obzir da sami plaćate kartu, i da će vam novac biti vraćen kada, po povratku u Srbiju, pošaljete / donesete originale karata nama, a mi ih pošaljemo organizatorima u Nemačkoj. To može potrajati i nekoliko meseci, najčešće od 2 do 4.
 
 
Pročitajte pažljivo opšte uslove prijavljivanja koji su sastavni deo ove prijave i nalaze se u prilogu ovog mejla. Ako budete selektovani, biće potrebno da te uslove i potpišete. Ako ste iz Beograda, u našoj kancelariji, ako ne, onda ćete nam poslati poštom.
 
Za dodatne informacije o razmeni “Young Activists for Peace” možete na se obratiti u Mladim istraživačima Srbije telefonom na 011/3116663 ili mejlom na lena.micic@mis.org.rs
 
Exit mobile version