Grupa grčkih osnivača OpenCoffee-ja, web preduzetnika i venture investitora je osnovala Openfund, čiji je cilj investiranje u preduzetnike sa inovativnim i svežim idejama širom jugoistočne Evrope. Tip investicije koje Openfund obezbeđuje je “seed” investicija, odnosno investicija za započinjanje razvoj inovativnih aplikacija i inkorporiranje. Ovaj fond će finansirati isključivo web projekte.

Opširnije: Openfund investira u startup kompanije iz Jugoistočne Evrope

 Najvažniju ulogu za manifestovanje emocija ima koji deo mozga? Kako nazivamo nauku o stanovništvu? Elektron volt (eV) je jedinica za? Šta je visinska razlika između dveju tačaka na kopnu? Koju je bitku Napoleon poslednju vodio? Ovo su samo neka od pitanja koja budućim brucošima mogu pasti na prijemnom ispitu za fakultete a koje je sajt prijemni.infostud.com prikupio i maturantima ponudio u rubrici „Online testovi za prijemni ispit“.

Opširnije: Testovi za prijemni preko Interneta

 Tim potpredsednika Vlade za implementaciju Strategije za smanjenje siromaštva
Tim potpredsednika Vlade za implementaciju Strategije za smanjenje siromaštva zajedno sa Ministarstvom finansija i domaćim i međunarodnim partnerima koji učestvuju u sprovođenju Strategije, pripremio je šesto izdanje Vodiča kroz potencijalne domaće i inostrane izvore finansiranja, za projekte NVO, lokalnih samouprava, MSP i preduzetnika u Srbiji. Ovaj Vodič doprinosi boljoj informisanosti svih partnera i pruža uvid u sredstva za realizaciju najrazličitijih programskih i projektnih aktivnosti, a koja su na raspolaganju nevladinim organizacijama, opštinama, malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima i pojedincima.

Opširnije: Izašao šesti vodič kroz potencijalne domaće i inostrane izvore finansiranja

 Odavno je rečeno da je traženje posla - ozbiljan posao kome se treba posvetiti. Možda vam se posreći pa veoma brzo nađete posao ili ste možda zaista dobar kandidat oko koga se poslodavci neće mnogo razmišljati i dobijanje ili promena posla će za vas ići brzo i lako. Ipak, to ne ide uvek ni svima lagano i generalno traženju posla se treba ozbiljno posvetiti. Evo osnovnih koraka koji vas vode do zaposlenja, ako ih dobro sprovedete.

Opširnije: Aktivno traženje posla – put koji vodi do rezultata

 Svakoga jutra znam da je u svetu negde dan, a negde mrak. Svakoga jutra proveravam da li sam živ, ali pošto mogu da proveravam, znači da jesam.
Mnoge stvari se dešavaju i treba ih registrovati. Ovaj sajt to radi, i vrlo je inspirativan.

Opširnije: Sajt koji možda niste otkrili - manystuff.org

 Zašto rečnik?
Kako obrazovanje na daljinu postaje sve popularnije, tako sve više profesora i studenata postaje upućenije i u tehničke i u obrazovne aspekte obrazovanja na daljinu. Veoma je važno da svi oni upoznaju terminologiju vezanu za obrazovanje na daljinu.

Opširnije: Obrazovanje na daljinu - rečnik