[ lokalne akcije ]

Altero flajer A6 prednja stranaUdruženje ALTERO u narednih 8 meseci sprovodi projekat "Sa problemima na ti" u okviru koga mladima uzrasta od 14 do 19 godina nudi BESPLATNU psihološku i karijernu podršku.

Opširnije: Sa problemima na ti - besplatna psihološka i karijerna podrška mladima

Info dan o omladinskim razmenam SOTSvetski omladinski talasiUdruženje studenata sa hendikepom te pozivaju na Info dan o omladinskim razmenama” koji će se održati 21. decembra, od 19 časova, u BISC klubu u Uzun Mirkovoj 3. Predstavićemo ti projekte za mlade finansirane od strane Evropske Unije i učestvovaćeš u zanimljivoj kreativnoj radionici.

Opširnije: Info dan o omladinskim razmenama

20171016 Urban Hub 1 How do we see the Plateau30 SmallSCCM (Shared Cities Creative Momentum) je evropska kulturna platforma koja preispituje savremene urbane izazove evropskih gradova, a za cilj ima unapređenje uslova života u evropskima gradovima.

Opširnije: Shared Cities Creative Momentum

WIT4U TV serijama vidimo stereotipnu sliku programera: to je antisocijalna osoba koja se odvaja od monitora samo kada raznosač pice zazvoni na vrata ili prijatelj kojeg ćete nazvati samo kada vam treba reinstaliranje sistema, ali ono što je sigurno, to je da je muškog pola. Za uloge programera u serijama muškarci se angažuju pet puta češće nego žene. Nažalost ovo odražava i stanje u stvarnosti. Savremena istraživanja pokazuju da stereotipi da su žene manje sposobne za IT poslove nemaju naučnu osnovu, ali da su i dalje izuzetno prisutni u svim segmentima društva, posebno u obrazovanju i na tržištu poslova.

Opširnije: Trodnevna konferencija „Women in IT 4“

19477489 1591835857514336 511649402540432276 oU petak 24. novembra, u prostoru Dorćol Platz održaće se druga po redu žurka pod nazivom HIP-HOP AND REGGAE MUSIC VOL.2, sa početkom u 22h. Cilj događaja je promocija hip hop I reggae kulture, i povezivanje mladih izvođača iz Beograda, regiona i sveta. U septembru prošle godine, gost večeri bio je Unknown Mizery (BWC) iz Toronta (Kanada), dok će ove godine kao gosti nastupiti mladi talentovani hip hop umetnici, MC MAD REV (Surinam) i MR ZUDO (Da Shogunz) iz Amsterdama (Holandija).Oni će po prvi put nastupiti uživo pred beogradskom publikom, koju očekuje pregršt kvalitetne i sveže hip hop produkcije iz Da Shogunz studija, koja će biti prava podloga za društveno angažovani rep u izvođenju MC Mad Rev-a. Muziku će nakon nastupa specijalnih gostiju, puštati CROSSROAD25 i DJ CHAVOLOCO, koji su zaduženi za rap i hip-hop zvuk, dok će uvodni deo večeri biti rezervisan za rege zvuk I ITAL VISION SOUND. Ulaznice se mogu kupiti na mestu događaja po ceni od 200 RSD.

Opširnije: Reperi iz Holandije i Surinama u Dorćol platzu