[ lokalne akcije ]

staradikulturuKonferencija „Šta radi kulturu“ biće održana u petak, 29. septembra u novosadskom StartIt centru (Miroslava Antića 2) od 10 do 17 časova, pružajući jedinstvenu priliku da mladi koji su pokrenuli ili žele da pokrenu društveno odgovorne projekte čuju inspirativne priče autora uspešnih inicijativa od društvenog značaja i steknu uvid u kulturne projekte koji su obeležili ovu godinu u našoj zemlji.

Opširnije: Družite se sa pravim znalcima i saznajte „Šta radi kulturu“

Fizi Bizi Fest 7 (FBF 7)  poziva sve zainteresovane mlade i odrasle da prijave predlog predavanja za sedmi festival nauke u Somboru!

Projektni tim Festivala odabraće uži izbor od 10 predavanja koje će biti deo programa, ali i napraviti proširenu listu u slučaju da neki od predavača iz nepredviđenih razloga mora da odustane od učešća!

Opširnije: Otvoren poziv za predavače Fizi Bizi Fest 7 // ROK za slanje prijave: 22. oktobar!

timfonStudenti Case Study Club-a FON-a: Nemanja Ličinić, Ana Jaćimović, Nemanja Bošković i Tamara Mitić Jovanović pod mentrostvom prof. dr Vesne Damnjanović i Ivane Ilić osvojili su treće mesto na međunarodnom takmičenju u rešavanju studije slučaja Solvers Cup 2017 u Budimpešti u Mađarskoj. Međunarodno takmičenje održalo se u periodu od 14. do 18. septembra 2017.godine. Učestvovalo je ukupno 12 univerziteta i 48 studenata sa tri kontinenta.

Opširnije: STUDENTI FONA TREĆI NA MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU U REŠAVANJU STUDIJE SLUČAJA U BUDIMPEŠTI

Podrži-dobre-idejeUkoliko želite da pružite podršku mladima da pokrenu poslovne poduhvate koji donose pozitivne promene u društvu, možete glasati za tri ideje za biznis mladih koje vam se najviše dopadnu, na sajtu Social Impact Award (SIA), najvećeg projekta posvećenog omladinskom društvenom preduzetništvu: SocialImpactAward.rs.

Opširnije: Promenite svet iz svoje fotelje – podržite dobre ideje

Kurs kreativnog pisanja Kreativna sinergija"Kreativna sinergija" je program intenzivnih kurseva kreativnog pisanja namenjen piscima, blogerima, novinarima, scenaristima i svima koji se profesionalno ili iz hobija bave pisanjem i žele da ojačaju svoj kreativni potencijal, kao i onima bez iskustva, ali sa snažnom motivacijom da ovladaju veštinom pismenog izražavanja. Kursevi su zasnovani na kontinuiranom individualnom i grupnom radu polaznika sa mentorima i lektorima, sa ciljem da se svakom polazniku kursa pomogne da otkrije i aktivira svoje kreativne kapacitete i nauči kako da ih koristi u pisanju. Posebna pažnja posvećuje se individualnom radu sa svakim polaznikom, u skladu sa njegovim ličnim ambicijama i ciljevima vezanim za pisanje.

Opširnije: Nova sezona kurseva kreativnog pisanja “Kreativna sinergija”