[ lokalne akcije ]

 

poster braca burazeriNikola i Nenad Radojčić, poznatiji kao Braća Burazeri i lica iza brenda „Dechko Tzar“, pridružiće nam se u otvorenom u razgovoru u četvrtak, 23.februara u kafe-knjižari „Topolska Osamnaest“ u 19 časova. Otkriće nam nešto više o tome kako su postali uspešni preduzetnici, iako ne razmišljaju na preduzetnički način, kako je jedna od njihovih kolekcija postala zvaničan beogradski suvenir i kakva im saradnja sa fabrikama i drugim dizajnerima u Srbiji.

Opširnije: Dijalozi sa Braćom Burazerima

call travel grants2017-1Želiš da putuješ po Evropi, da upoznaš nove ljude i da ih bolje razumeš? Imaš između 17 i 27 godina i tražiš način da finansirš svoj put? Možeš da konkurišeš za "Schwarzkopf Foundation"  grantove za putovanja do 19. marta!

Opširnije: Putuj po Evropi - prijavi se za grant za putovanje

Poziv za učešće na kursevima kreativnog pisanja Kreativna sinergija"Kreativna sinergija" je program intenzivnih kurseva kreativnog pisanja i novinarstva na srpskom i engleskom jeziku, namenjen piscima, blogerima, novinarima, scenaristima i svima koji se profesionalno ili iz hobija bave pisanjem, kao i onima bez iskustva, ali sa snažnom željom i ambicijom da se bave pisanjem. Kursevi su zasnovani na kontinuiranom individualnom i grupnom radu polaznika sa mentorima i lektorima, sa ciljem da se svakom polazniku kursa pomogne da otkrije i aktivira svoje kreativne kapacitete i nauči kako da ih koristi u pisanju. Posebna pažnja posvećuje se individualnom radu sa svakim polaznikom, organizovanom u skladu sa njegovim ličnim ambicijama i ciljevima vezanim za pisanje.

Opširnije: od 30. januara do 10. februara, ponedeljkom, sredom i petkom od 12:30 do 14:00 časova

Volonterski IzazovVolonterski Izazov je takmičenje volonterskih akcija realizovanih od strane svih ljudi dobre volje koji žele da naprave pozitivnu promenu u svom okruženju. Naša misija je da inspirišemo i podstaknemo ljude sa teritorije Balkana da kreiraju društvene promene kroz proces građanskog angažmana i doživotnog učešća u volonterskim programima. Možemo reći da je volontiranje za nas smisao života.

Opširnije: Volonterski Izazov: Otvoren konkurs za volonterske akcije

youthheroesEXIT i kompanija NIS objavili su novi konkurs "Youth Heroes" – priznanja za mlade heroje Srbije u okviru sledeće četiri oblasti: obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma i kulture i umetnosti.

Opširnije: Konkurs "Youth Heroes"