[ lokalne akcije ]

17353534 1325865347459894 2543339937662191145 nEvropsko udruzenje studenata prava i mladih pravnika (ELSA Beograd) poziva vas na tribinu "INSTITUT SPECIJALNOG SUDA - SLUČAJ ĐINĐIĆ", u sredu, 22. marta u 19h , u amfiteatru III.

Nesumnjivo je da je slučaj ubistva predsednika Vlade Republike Srbije i dalje vrlo interesantan sa pravne tačke gledišta, posebno zbog obračuna sa organizovanim kriminalom. Institut svedoka saradnika, koji je uveden Zakonom o borbi protiv organizovanog kriminala 2002. godine, korišćen je upravo nakon ubistva premijera, a po ovom slučaju postupao je novoformirani Specijalni sud, koji je i formiran ovim zakonom.

Opširnije: "INSTITUT SPECIJALNOG SUDA - SLUČAJ ĐINĐIĆ"

USFGFOgnjen-01Od 24. do 26. marta, u igraonici Galaktika u Delta City-ju održaće se prvi humanitarni gejming turnir – USF GAMING FAIR, koji organizuje Unija studenata FON-a u saradnji sa kompanijama ASUS, Fortuna Gaming i United Media.

Opširnije: USF Gaming Fair - Igraj za Ognjena!

Čitanje je veoma popularno i svi su svesni značaja knjige. Na ulici i u gradskom prevozu, kod kuće, na poslu i na pauzi za ručak, u biblioteci i u kafiću - svi čitaju.

Ako misliš da je ovo realno stanje stvari, onda ništa.

Ako pak znaš da nije tako, a imaš želju da napraviš promenu i pokreneš ljude da zavole čitanje, obnove tu naviku ili dođu do novih nepročitanih stranica, onda si ti prava osoba za ČitamЧиташ tim. Prijavi se!

Opširnije: Konkurs za nove članove ČitamЧиташ tima

Jelena Stevin u studijuUmetnica će boraviti u hotelskoj sobi 3 dana i 3 noći. Njena intima dešava se iza zatvorenih vrata.
Performans poziva publiku da učestvuje i da zaviri u intimni proces stvaranja i života umetnice u prostoru @TheRoom, alternativnom performans prostoru u hotelu Radisson Blu Old MIll Belgrade. Umetnica otvara vrata svog privremenog studija za javnost svaki dan od 17 do 21 časova i prima zainteresovane da provedu pola sata sa njom u intimnoj atmosferi. Svaki susret i razmena energije ostaće zabeleženi...

Opširnije: Intima - u studiju sa umetnicom / Jelena Stevin

Poziv za učešće na kursevima kreativnog pisanja Kreativna sinergija"Kreativna sinergija" je program intenzivnih kurseva kreativnog pisanja i novinarstva na srpskom i engleskom jeziku, namenjen piscima, blogerima, novinarima, scenaristima i svima koji se profesionalno ili iz hobija bave pisanjem, kao i onima bez iskustva, ali sa snažnom željom i ambicijom da se bave pisanjem. Kursevi su zasnovani na kontinuiranom individualnom i grupnom radu polaznika sa mentorima i lektorima, sa ciljem da se svakom polazniku kursa pomogne da otkrije i aktivira svoje kreativne kapacitete i nauči kako da ih koristi u pisanju. Posebna pažnja posvećuje se individualnom radu sa svakim polaznikom, organizovanom u skladu sa njegovim ličnim ambicijama i ciljevima vezanim za pisanje.

Opširnije: Poziv za učešće na kursevima kreativnog pisanja “Kreativna sinergija”