[ lokalne akcije ]

Humanitarno Stand up vece28. aprila na Fakultetu organizacionih nauka s početkom u 19h, biće održano drugo po redu humanitarno Stand up veče​, koje organizuje ​Unija studenata FON-a u saradnji sa humanitarnom                             organizacijom​ Humanijada​ u okviru njihovog projekta ​Noć Humanijade​.   

Opširnije: Humanitarno Stand up veče na FON-u 

Page-cover 1Gradska Gerila u saradnji sa KC Gradom Vas poziva na da nam se 23.aprila od 18:30h u KC Gradu pridružite na specijalno izdanje Dijaloga -

Dialogues *special edition* / Alternative Futures: Istanbul talks u okviru koga će se predstaviti istaknuti umetnici, agencije, inženjeri, dizajneri i akteri kreativne industrije Istanbula.

Opširnije: Dialogues *special edition* / Alternative Futures: Istanbul talks

Raspisujemo poziv za učešće u kreativnom putovanju na kome ćemo se baviti migracijama i izbegličkom krizom.
Pozvani ste da učestvujete u stvaranju predstave o migracijama,
Čije će mesto biti više na ulici nego u pozorištu,
Čije će mesto biti više u Prihvatnom nego u Kulturnom centru,
U kojoj se neće glumiti već saosećati,
U kojoj ćemo emigrirati iz „dalekog“ u „blisko“.

Opširnije: Poziv na audiciju - Iza granica poznatog i udobnog

Mladi odlučuju o tome kako će izgledati Srbija koja je u Evropi, znači – mladi oblikuju i budućnost Evrope i Evropske unije.

Napišite kako biste vi želeli da stara dama Evropa izgleda. Napišite kratak esej na temu uloge mladih u evropskoj budućnosti Srbije, kakvu Evropu oblikuju i žele mladi (do 1000 karaktera). Budite kreativni, ponudite novu, lepšu i mlađu perspektivu EU. Polgledajte Junkerov plan o 5 vizija za budućnost EU, ovaj tekst o 60 godina EU u svetu ili ovu izložbu o 60. godišnjici EU kao inspiraciju.

Opširnije: Mladi – budućnost Srbije u Evropi

zap111. aprila (utorak) sa početkom u 10:00 časova.
Hotel 88 Rooms (Takovska 49, Beograd)
 
Na konferenciji će gostovati istaknuti pojedinci/ke iz državnog, poslovnog i nevladinog sektora. Cilj konferencije je prikazivanje dobrih primera, te upoznavanje sa prilikama za mlade u oblasti zapošljavanja, te načinima na koje politike u ovoj oblasti mogu biti unapređene. 

Opširnije: Konferencija - ,,Mladi i zapošljavanje - šanse i izazovi''