[ lokalne akcije ]

rails8Uobičajeno letnje izdanje RGB radionice ovog puta u izmenjenom obliku. Pored standardnog programa, prvog dana učesnice će moći da prate uvodno predavanje o HTML-u i CSS-u koje će im biti dobra osnova za ono što sledi. Tog dana će i razgovarat o idejama za aplikacije koje će sutradan biti razvijane u timovima. Intenzivni rad tokom drugog dana završava se prezentacijama rezultata, kao i planiranjem budućih okupljanja i razgovorima o utiscima.

Opširnije: Rails Girls Beograd radionica u julu- od ideje do aplikacije

IMG 2U subotu, 3. juna, proglašeni su pobednici konkursa Ten Outstanding Young Persons (TOYP) u organizaciji međunarodne komore mladih - JCI Srbija. Na svečanoj ceremoniji održanoj u prostorijama COTRUGLI poslovne škole, pobednicima su uručene povelje i medalje u prisustvu članova žirija, prijatelja, partnera i članova JCI-a.

Opširnije: Proglašeni su pobednici konkursa Ten Outstanding Young Persons (TOYP)

CikloFest SmallOrganizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva Connecting vas sa velikim zadovoljstvom poziva na prvi po redu CikloFest koji će biti održan u subotu 03. juna, od 12 do 18h u gradskom parku „Baratuna“ u Pančevu.

Opširnije: CikloFest – prodajna izložba bicikala i opreme za bicikle u Pančevu

Održivi razvojTribina "Održivirazvoj, popularanalipogrešnoshvaćen" održaćeseu četvrtak, 1.junaod 18hukafiću “BarKućica”, BorislavaPekića 15, naVračaru, kaoosvrtnaEvropsku nedelju održivog razvoja. Događaj organizuje Centar za razvoj ideja, a govornici su Mirko Milićević (Jedan stepen Srbije), Sonja Dakić („Daj daj“ pelene) i Mina Radić (arhitekta i urbanista).

Opširnije: Tribina "Održivi razvoj, popularan ali pogrešno shvaćen"

Prolaznici na ulicama Niša, Novog Sada ili Beograda ovih dana mogu na bilbordima da primete lica ljudi koji poručuju da „može drugačije“. Tu poruku šalju preduzetnici, i to malo drugačiji, socijalni preduzetnici, čije poslovanje je usmereno na pokretanje promena i rešavanje društvenih problema. Kako bi principe socijalne ekonomije i preduzetništva približila široj javnosti, organizacija „Razlivalište“ pokrenula je inicijativu i portal MožeDrugačije.com, na kom su predstavljeni primeri uspešne poslovne prakse socijalnih preduzetnika u Srbiji.

Opširnije: Preduzetnici pokazuju da #MožeDrugačije