[ lokalne akcije ]

CikloFest SmallOrganizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva Connecting vas sa velikim zadovoljstvom poziva na prvi po redu CikloFest koji će biti održan u subotu 03. juna, od 12 do 18h u gradskom parku „Baratuna“ u Pančevu.

Opširnije: CikloFest – prodajna izložba bicikala i opreme za bicikle u Pančevu

Održivi razvojTribina "Održivirazvoj, popularanalipogrešnoshvaćen" održaćeseu četvrtak, 1.junaod 18hukafiću “BarKućica”, BorislavaPekića 15, naVračaru, kaoosvrtnaEvropsku nedelju održivog razvoja. Događaj organizuje Centar za razvoj ideja, a govornici su Mirko Milićević (Jedan stepen Srbije), Sonja Dakić („Daj daj“ pelene) i Mina Radić (arhitekta i urbanista).

Opširnije: Tribina "Održivi razvoj, popularan ali pogrešno shvaćen"

Prolaznici na ulicama Niša, Novog Sada ili Beograda ovih dana mogu na bilbordima da primete lica ljudi koji poručuju da „može drugačije“. Tu poruku šalju preduzetnici, i to malo drugačiji, socijalni preduzetnici, čije poslovanje je usmereno na pokretanje promena i rešavanje društvenih problema. Kako bi principe socijalne ekonomije i preduzetništva približila široj javnosti, organizacija „Razlivalište“ pokrenula je inicijativu i portal MožeDrugačije.com, na kom su predstavljeni primeri uspešne poslovne prakse socijalnih preduzetnika u Srbiji.

Opširnije: Preduzetnici pokazuju da #MožeDrugačije

mathack-2Treći po redu MatHackathon, koji je organizovala Studentska organizacija Matematičkog fakulteta Omikron, održan je u subotu i nedelju, 13. i 14. maja. Takmičenje je održano u dve kategorije, jedno za učenike srednje škole, a drugo za studente. Na MatHackathonu je učestvovalo 6 srednjoškolskih timova koji su se takmičili u prostorijama Matematičkog fakulteta u Jagićevoj ulici, i 8 studentskih timova, u prostorijama StartIt Centra Beograd.

Opširnije: FitQuest i Pametna Bašta osvojili prva mesta na MatHackathonu!

Poet Zon je projekat koji su pokrenuli studenti Fakulteta dramskih umetnosti smera Menadžmenta i produkcije pozorišta radija i kulture. Problem koji je pokrenuo želju da realizujemo ovaj projekat nastaje u nedovoljnoj hrabrosti mladih da njihovo mišljenje bude obelodanjeno van nečega što nije njihova sveska.

Opširnije: POET ZON