[ lokalne akcije ]

vizual ELITA“Veče animacije sa Elitom” održaće se u nedelju, 20.avgusta od 20 časova u “Bar Kućici”, u ulici Borislava Pekića 15. Zajedno sa ekipom koja stoji iza “Elite”, ne samo što ćemo da odgledamo sve epizode i iskomentarišemo ih, već ćemo i premijerno da odgledamo finale sezone. Događaj organizuje Centar za razvoj ideja u saradnji sa udruženjem “LADA”.

Opširnije: Veče animacije sa Elitom

SlikaU sredu 16. avgusta organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva Connecting organizuje prvi po redu Eko bazar pod sloganom „NOVA ENERGIJA“, uz podršku Trag fondacije i Grada Pančeva.

Bazar će se održati u novoj zelenoj oazi našeg grada, dvorištu Streljačke družine 1813, i ugostiće veliki broj talentovanih mladih ljudi i socijalnih preduzeća, organizacija civilnog društva, „zelene“ stručnjake, dizajnere, arhitekte i pančevačke muzičare.

Opširnije: Prvi Eko bazar u Pančevu

Spomenici govoreManifestacija „Spomenici govore“, koja se sastoji iz interaktivne edukativne predstave i koncerta Momčila Aleksandrića, održaće se u nedelju 13.avgusta na Kalemegdanu, u organizaciji Centra za razvoj ideja i kulturnog društva LADA. Cilj događaja je da posetioce upoznamo sa životima velikana iz srpske književnosti kao i drugim ličnostima koje su doprinele razvoju srpske kulturne baštine.

Opširnije: Spomenici govore – predstava i koncert

FotografijaPančevo će i ovog leta biti domaćin četrnaestoro volontera koji dolaze iz zemalja širom sveta, koji će u našem gradu, tačnije u Streljani 1813, provesti dve nedelje, u periodu od 1.08 do 14.08.2017. 

Za vreme trajanja kampa oni će sastavljati, popravljati i ukrašavati stare bicikle i promovisati biciklizam kao ekološki tolerantan vid transporta. 

Opširnije: Počinje ReBicycle II Međunarodni volonterski kamp

mentalno-zdravljeDa li misliš da se u Srbiji dovoljno govori o mentalnom zdravlju? U kojoj meri je mentalno zdravlje prioritet vlade i nadležnog ministarstva? Koliko zdravstvene institucije poštuju standarde lečenja i ljudska prava osoba sa mentalnim smetnjama? Ovo su samo neka od pitanja na koje Miloš pokušava da odgovori u svojoj master tezi.

Opširnije: Anketa o pravu na mentalno zdravlje u Srbiji i Crnoj Gori