UWC Serbia Primary RGB web2Ako imate između 15 i 19 godina i pohađate drugi ili treći razred srednje škole, znatiželjni ste i marljivi, spremni da promenite vaše okruženje, način sticanja znanja i pogled na svet, prijavite se na konkurs za prijem u Koledže ujedinjenog sveta [United World Colleges - UWC] i dodelu stipendija!

Opširnije: Konkurs za prijem u Koledže ujedinjenog sveta

eurowebRaspisan je novi konkurs za stipendije za studente iz Srbije. U ponudi su univerziteti u Švedskoj, Nemačkoj, Holandiji, Finskoj, Rumuniji, Bugarskoj, UK. Stipendija iznosi najmanje 1000 evra, rok za apliciranje je 31. januar 2014. godine, a više o uslovima konkursa pronađite  ovde.

Opširnije: Stipendije za studente iz Srbije - EUROWEB

U zelji da unapredi saradnju izmedju Francuske i Srbije i podstakne mobilnost studenata iz Srbije, Francuski institut u Srbiji je obnovio konkurs za dodelu stipendija za 2014-2015. godinu za studente iz Srbije koji zele da nastave skolovanje u Francuskoj za nivo master II i doktorske studije u komentorstvu. 

Opširnije: Stipendije za studije u Francuskoj koje dodeljuje Francuski institut

djitraSvedski Institut dodeljuje 10 do 15 stipendija studentima sa Zapadnog Balkana (ukljucujuci i Srbiju) za pohadjanje studija master nivoa u Svedskoj u skolskoj 2014/2015. godini. Prijava za ove stipendije moze biti interesantna za one koji inace nameravaju da studiraju u Svedskoj.

Opširnije: Stipendije Svedskog Instituta za Zapadni Balkan za master studije u Svedskoj

Encart -Bourses 2013U želji da unapredi saradnju između Francuske i Srbije i podstakne mobilnost studenata iz Srbije, Francuski institut u Srbijije obnovio je konkurs za dodelu stipendija za 2014-2015. godinu za studente iz Srbije koji žele da nastave školovanje u Francuskoj za nivo master II i doktorske studije u komentorstvu.

Opširnije: STIPENDIJE FRANCUSKE VLADE ZA UNIVERZITETSKU 2014/2015.

iaeste logoKonkurs za slanje studenata tehničkih fakulteta kao i fakulteta prirodnih nauka na STRUČNU PRAKSU U INOSTRANSTVU tokom letnjih meseci 2014. godine, a u trajanju od najmanje šest (6) nedelja. Konkursom su obuhvaćeni studenti svih Univerziteta u Srbiji čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije.

Opširnije: Konkurs za slanje studenata tehničkih fakulteta kao i fakulteta prirodnih nauka na STRUČNU PRAKSU...