Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je Konkurse za dodelu kredita i stipendija učenicima u školskoj 2016/2017. godini.

Rok za podnošenje dokumentacije određene konkursima je od 1. do 30. septembra 2016. godine.

Opširnije: Konkursi za učeničke kredite i stipendije Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u...

Ambasada Grčke u Beogradu obaveštava zainteresovane da Uprava za obrazovanje i kulturna pitanja Ministarstva spoljnih poslova Republike Grčke, za školsku 2016/2017 godinu, objavljuje stipendije za osnovne i poslediplomske studije na grčkim univerzitetima i višim školama.

Opširnije: Obaveštenje o stipendijama Ministarstva spoljnih poslova za osnovne i poslediplomske studije u...

Na konkurs za praksu se mogu prijaviti državljani država-članica Saveta Evrope i državljani članica-kandidata. Prakse se sprovode 2 puta godišnje u trajanju od 5 meseci:

1. februar – 30. jun;
1. septembar – 31. januar.

Opširnije: Praksa u Savetu Evrope

IPS Vam nudi mogućnost da u roku od pet meseci upoznate rad nemačkog Parlamenta – što uključuje i tri meseca praktičnog rada u kancelariji jednog od članova Bundestaga. IPS-stipendisti imaju mogućnost da upoznaju nemački parlamentarni sistem i politički proces donošenja odluka – i da stiču praktična iskustva u oblasti parlamentarnog rada.

Opširnije: Međunarodna parlamentarna stipendija (IPS)

The Faculty of Computer and Information Science and Comtrade offer a Comtrade Scholarship for full-time study at the Master’s level at the University of Ljubljana, Faculty of Computer and Information Science, Ljubljana, Slovenia, for female foreign citizens from Serbia, Bosnia and Herzegovina, and FYR Macedonia enrolling in the Master’s programme in the academic year 2016/2017.

Opširnije: Comtrade Scholarship

Fondacija Konrad Adenauer i ove godine  raspisuje Konkurs za dodelu stipendija za studijsku 2016/2017. godinu. Program stipendiranja je namenjen društveno ili politički angažovanim studentima, apsolventima, postdiplomcima i doktorantima  koji studiraju u Republici Srbiji. 

Opširnije: Fondacija Konrad Adenauer raspisuje Konkurs za dodelu stipendija