CarlsbergFondacijaCarlsberg i Dunđerski Fondacija otvorila je novi konkurs za dodelu deset stipendija za studente Pravnog, Ekonomskog i Tehnološkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu. Stipendije koje se dodeljuju deo su trogodišnjeg ugovora o saradnji koji su predstavnici Fondacije početkom godine potpisali sa ova tri fakulteta.

Opširnije: Konkurs za stipendiranje studenata

vizual BOSGranice postoje kako bi se pomerale. Proširi vidike u sklopu jedinstvene prilike za studiranje i rad i postani Najbolji/a na jugoistoku! „Best of South East“. Stipendirane studije i praksa u Austriji (Graz) u akademskoj 2017/2018 za apsolvente i studente ekonomskih i pravnih fakulteta iz jugoistočne Evrope.

Opširnije: Stipendija "Best of South East"

ErasmusPlusEU info centar i ESN BelUPgrade (Mreža studenata Erasmusa Beograd) po četvrti put organizuju Erasmus+ Chat koji će se održati 28. novembra u prostorijama EU info centra na adresi Kralja Milana 7 sa početkom od 18 časova.

Opširnije: Kako do stipendije?

Američki savet će i ove jeseni širom Srbije provesti testiranje za FLEX program razmene namenjen srednjoškolcima (ranije poznat kao A-SMYLE) koji podrazumeva besplatno školovanje u SAD u trajanju od jedne školske godine. Program je besplatan zato što ga finansira Vlada Sjedinjenih Američkih Država, a do sada je na njemu učestvovalo preko 600 učenika iz Srbije. U ovom trenutku je na FLEX programu 47 učenika iz različitih gradova Srbije koji će živeti sa američkim porodicama i pohađati američke srednje škole.

Opširnije: FLEX program razmene za srednjoškolce

Club Alpbach Belgrade is proud to open call for applications for 10th edition of Alpbach Summer School on European Integration in Belgrade 2016 (ASSEI-B16). As official member of Forum Alpbach Network and European Forum Alpbach, in cooperation with University of Belgrade at Institute for Philosophy and Social Theory, school will be held from September 14th to 25th, 2016 in Belgrade, Serbia. Each year, since 2006, Club Alpbach Belgrade has been organizing the Summer School on European integration in Belgrade. Therefore, this is the School’s 9th edition and we are very proud of it!

Opširnije: ALPBACH SUMMER SCHOOL ON EUROPEAN INTEGRATION 2016(ASSEI-B16)- Deadline 28th August 2016- APPLY NOW!

Univerzitet u Beogradu organizovaće SAJAM STIPENDIJA u zgradi Rektorata 5. i 6. oktobra 2016.godine.

Organizacijom ove manifestacije imamo želju da podignemo nivo informisanosti studenata o mogućnostima nastavka studija u Srbiji i inostranstvu, uslovima koje bi trebalo da ispunjavaju da bi uspešno upisali željene studije, veštinama koje su im potrebne prilikom prijave, značaju proaktivnog stava, pravovremene informisanosti, celoživotnog učenja i mobilnosti. Pored državnih institucija, fondova i nevladinih organizacija, na sajmu učestvuju i kompanije, ambasade i ustanove koje dodeljuju stipendije studentima za studiranje i usavršavanje u zemlji i inostranstvu. Ove godine sajam će trajati dva dana. 

Opširnije: SAJAM STIPENDIJA U OKTOBRU NA UNIVERZITETU U BEOGRADU