Club Alpbach Belgrade is proud to open call for applications for 10th edition of Alpbach Summer School on European Integration in Belgrade 2016 (ASSEI-B16). As official member of Forum Alpbach Network and European Forum Alpbach, in cooperation with University of Belgrade at Institute for Philosophy and Social Theory, school will be held from September 14th to 25th, 2016 in Belgrade, Serbia. Each year, since 2006, Club Alpbach Belgrade has been organizing the Summer School on European integration in Belgrade. Therefore, this is the School’s 9th edition and we are very proud of it!

Opširnije: ALPBACH SUMMER SCHOOL ON EUROPEAN INTEGRATION 2016(ASSEI-B16)- Deadline 28th August 2016- APPLY NOW!

Univerzitet u Beogradu organizovaće SAJAM STIPENDIJA u zgradi Rektorata 5. i 6. oktobra 2016.godine.

Organizacijom ove manifestacije imamo želju da podignemo nivo informisanosti studenata o mogućnostima nastavka studija u Srbiji i inostranstvu, uslovima koje bi trebalo da ispunjavaju da bi uspešno upisali željene studije, veštinama koje su im potrebne prilikom prijave, značaju proaktivnog stava, pravovremene informisanosti, celoživotnog učenja i mobilnosti. Pored državnih institucija, fondova i nevladinih organizacija, na sajmu učestvuju i kompanije, ambasade i ustanove koje dodeljuju stipendije studentima za studiranje i usavršavanje u zemlji i inostranstvu. Ove godine sajam će trajati dva dana. 

Opširnije: SAJAM STIPENDIJA U OKTOBRU NA UNIVERZITETU U BEOGRADU

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je Konkurse za dodelu kredita i stipendija učenicima u školskoj 2016/2017. godini.

Rok za podnošenje dokumentacije određene konkursima je od 1. do 30. septembra 2016. godine.

Opširnije: Konkursi za učeničke kredite i stipendije Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u...

Ambasada Grčke u Beogradu obaveštava zainteresovane da Uprava za obrazovanje i kulturna pitanja Ministarstva spoljnih poslova Republike Grčke, za školsku 2016/2017 godinu, objavljuje stipendije za osnovne i poslediplomske studije na grčkim univerzitetima i višim školama.

Opširnije: Obaveštenje o stipendijama Ministarstva spoljnih poslova za osnovne i poslediplomske studije u...

Na konkurs za praksu se mogu prijaviti državljani država-članica Saveta Evrope i državljani članica-kandidata. Prakse se sprovode 2 puta godišnje u trajanju od 5 meseci:

1. februar – 30. jun;
1. septembar – 31. januar.

Opširnije: Praksa u Savetu Evrope

IPS Vam nudi mogućnost da u roku od pet meseci upoznate rad nemačkog Parlamenta – što uključuje i tri meseca praktičnog rada u kancelariji jednog od članova Bundestaga. IPS-stipendisti imaju mogućnost da upoznaju nemački parlamentarni sistem i politički proces donošenja odluka – i da stiču praktična iskustva u oblasti parlamentarnog rada.

Opširnije: Međunarodna parlamentarna stipendija (IPS)