Otvoreni su ovogodisnji konkursi za stipendije namenjene studentima iz Srbije za upis na master i doktorske studije i studentske razmene sa zemljama EU. Tempus kancelarija u Srbiji, u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije - Fondom za mlade talente, Francuskim institutom u Srbiji kao i univerzitetskim centrima za razvoj karijere i medjunarodnu saradnju, organizuje predstavljanje konkursa prema sledecem rasporedu:

Opširnije: Konkursi za stipendije za studiranje u Evropskoj uniji

Fond za mlade talente Vlade Republike Srbije raspisao je danas konkurs za stipendiranje 1200 studenata završnih godina osnovnih akademskih i master akademskih studija.
Konkurs je otvoren za stipendiranje do 800 najboljih studenata završnih godina osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završnih godina master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, za školsku 2013/14 godinu. Konkurs će trajati mesec dana, do 15. novembra.

Opširnije: Fond za mlade talente raspisao Konkurs za stipendiranje studija u Republici Srbiji

Fondacija dr Zoran Đinđić, u saradnji sa Odborom nemačke privrede za istočnu Evropu i nemačkim Ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj po jedanaesti put raspisuje konkurs za dodelu Stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić. Konkurs je namenjen studentima završnih godina fakulteta kao i mladim stručnjacima sa prvim radnim iskustvom.

Opširnije: Konkurs za Program Stipendija Nemačke Privrede dr Zoran Đinđić za 2014. godinu

Fond za mlade talente je raspisao Konkurs za stipendiranje najboljih studenata studija drugog i treceg stepena na univerzitetima zemalja clanica Evropske unije i Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (EFTA) i na vodecim svetskim univerzitetima za skolsku 2013/2014. godinu.

Opširnije: Konkurs za stipendije Fonda za mlade talente

Program A-SMYLE će i ove godine ponuditi stipendije učenicima srednjih skola iz Republike Srbije i učenicima srednjih škola iz Republike Crne Gore u školskoj 2014/2015 godini. Svi učesnici programa će živeti u američkim porodicama domaćinima sirom Sjedinjenih Država i pohađati američke srednje skole.

Opširnije: A-SMYLE: Američko-srpskocrnogorski omladinski liderski program razmene

Fond za mlade talente koji se nalazi pod okriljem Ministarstva omladine i sporta sa zadovoljstvom saopštava da je danas, 25. jula 2013. godine, raspisao Konkurs za stipendiranje najboljih studenata studija drugog i trećeg stepena na univerzitetima zemalja članica Evropske unije i Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (EFTA) i na vodećim svetskim univerzitetima za školsku 2013/14. godinu.

Opširnije: Konkurs Fonda za mlade talente za studiranje u inostranstvu