Japansko društvo za promociju nauke /Japan Society for the Promotion of Science – JSPS) raspisalo je konkurs za stipendiranje pod nazivom „FY2008 Fellowships for research in Japan“, kojim se stranim naučnicima na postdiplomskim i postdoktorskim studijama daje mogućnost istraživanja u Japanu preko različitih programa (Short-term Feloowship) u trajanju od mesec do godinu dana.

Opširnije: Japansko društvo za promociju nauke - konkurs za stipendiranje

 SAMI ODLUČITE KOJA AKTIVNOST VAM ODGOVARA U 3000 KAMPOVA, koliko se godišnje organizuje u 85 zemalja sveta. Tematski su veoma različiti, ali svima je zajednički cilj da doprinesu da naša planeta postane mirnije, zdravije i pravednije mesto.

Opširnije: Mladi istraživači Srbije - Volonterski programi

 Nasa partnerska organizacije iz Holandije "Step" oglasava potrebu za volonterkom, uzrasta od 18-30god. koja bi u njihovoj organizaciji bila u sklopu programa Action 2, na period godinu dana, pocevsi od avgusta 2008.godine.
Na ovom mjestu je do nedavno bila nasa volonterka Ljubica Stamenkovic i prezadovoljna je sa stecenim iskustvom u radu sa djecom i mladima.

Opširnije: Potrebna volonterka u Holandiji

sample-21.jpg„ja i ti + nešto između“ je novi pozorišni program interkulturalnog dijaloga koji se sastoji od radionica i diskusionih grupa, nakon kojih sledi javna prezentacija novih umetničkih projekata koncipiranih u kreativnoj razmeni učesnika. U programu učestvuju nezavisni pozorišni i plesni umetnici iz jedanaest evropskih zemalja:

Opširnije: Volonterski program Bitef Polifonije 2007.

ce gevaraKubanski Institut za prijateljstvo medju narodima (ICAP) vas poziva na učešće u Intrnacionalnoj volonterskoj brigadi “40 godina od smrti herojskog borca Če Gevare” koja će se održati od 1. do 15. oktobra tekuće 2007. godine.Kao deo ove brigade imaćete odličnu priliku da upoznate našu zemlju ...

Opširnije: Intrnacionalna volonterska brigada

sample-21.jpgAccording to the Youth in Action Programme Guide, all EVS volunteers have the right and responsibility to attend programme related training sessions before, during and after their EVS activity. SALTOYOUTH SEE Resource Centre is responsible for providing the volunteers in the South East Europe region

Opširnije: European Voluntary Service