shl SmallAktivizam i volontiranje pri Schüler Helfen Leben-u omogućavaju intenzivno učenje, ličnu razmjenu i umrežavanje mladih ljudi. Naš angažman pri tome ne poznaje granice.
Ovom idejom omogućavamo mladima iz Njemačke već dvadeset godina volontiranje na Balkanu, ali i u Njemačkoj, te smo prvi put 2014. godine omogućili mladima iz Bosne i Hercegovine volontiranje u našem uredu u sjevernonjemačkom Neumünster-u. Njegov zaključak: Nešto novo, nešto nevjerojatno! Zbog toga želimo i u sljedećoj generaciji jednu ili dvije od osam pozicija za volontere popuniti osobom iz evropskog inostranstva tj. u našem slučaju sa Balkana. Tražimo mlade ljude koji su već u školi skupljali iskustva u aktivizmu i volontiranju i koji bi zajedno sa kolegama, volonterima iz Njemačke koji su tek završili srednju školu, organizovali Socijalni Dan 2017., te jačali omladinski aktivizam i participaciju u Njemačkoj i Evropi.

Opširnije: Poziv za prijave na B/H/S - tvoje volontiranje u okviru „Incoming programa“ u Schüler Helfen Leben-u

drustveni aktivizamPovodom Međunarodnog dana volontera, 5. decembra, Udruženje mladih za društveni aktivizam iz Novog Sada organizuje otvorenu izložbu i diskusiju na temu volonterizma.

Opširnije: POZIV NA IZLOŽBU I DISKUSIJU “MUZEJ VOLONTERIZMA 2”

poziv za volonterePoziv je namenjen svim mladima koji žele da budu deo 6. festivala nauke u Somboru!

Šta podrazumeva volontiranje na FiZi BiZi FESTu?

Opširnije: Poziv za volontere FiZi BiZi FEST 6!

PraksamIIJedan od glavnih uzroka visoke stope nezaposlenosti mladih jeste neusklađenost kompetencija mladih i potreba tržišta rada, gde čak 86% mladih smatra da im nedostaju praktična znanja za posao za koji su školovani. Programi praksi su se i u Srbiji i u EU pokazali kao efektivan način za smanjenje nezaposlenosti mladih, ali i za razvoj znanja i veština koje se traže na dinamičnom tržištu rada. Istraživanja pokazuju da 81% praktikanata smatra da su upravo tokom prakse razvili veštine koje su im kasnije koristile na poslu.

Opširnije: #Praksam II – program kvalitetnih praksi kao lek za nezaposlenost mladih

BELhospice Logo Novi Srp 600Želite da budete deo jedinstvenog tima koji je pokrenuo kampanju za izgradnju prvog stacionarnog hospisa u Srbiji i deo lepše strane našeg društva? Da svoje slobodno vreme posvetite onima kojima je pomoć najpotrebnija u vidu prisutnosti, razgovora, praktičnih usluga; ili učestvujete u organizaciji humanitarnih događaja; steknete nova znanja i prijateljstva, budete inovativni - pridružite se BELhospice volonterskom timu!

Opširnije: Postani BELhospice volonter!

Green Fest volonteri 1“Green fest” poziva mlade, odgovorne i društveno angažovane pojedince koje zanimaju film, ekologija i životna sredine da se prijave za volontiranje na najvećem “zelenom” festivalu u regionu, koji će se održati od 15. do 18. novembra u Domu omladine Beograda.

Opširnije: OTVOREN GREEN FEST VOLONTERSKI PROGRAM