Ako si ljubitelj filmova, voliš da se družiš i želiš da upoznaš nove ljude, pozivamo te da  postaneš deo Beldocs tima. Volontiranje na 10. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Beldocs ti pruža idealnu priliku da budeš deo međunarodnog filmskog festivala i da stekneš praktično iskustvo u organizaciji kulturnog događaja. Takođe, volontiranje ti omogućava da gledaš najbolje dokumentarne filmove iz čitavog sveta, lični kontakt sa njihovim autorima kao i druženje sa mladima sličnim tebi. Po završetku festivala uručićemo ti sertifikat o volontiranju koji možeš iskoristiti za svoju biografiju, dok najvrednije očekuje putovanje na neki od prestižnih međunarodnih filmskih festivala.

Opširnije: PRIJAVI SE NA KONKURS ZA VOLONTERE I POSTANI DEO TIMA BELDOCS FESTIVALA

Obaveštavamo Vas da Fondacija Tempus raspisuje konkurs za Erazmus+ ambasadore za Republiku Srbiju.

Cilj konkursa je uspostavljanje mreže ambasadora programa Erazmus+ kako bi stručna i šira javnost bila što bolje informisana o mogućnostima koje program pruža.

Opširnije: Konkurs za Erazmus+ ambasadore u Srbiji

BCBP logoBeogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP) otvorio je konkurs za prijem XXI generacije stažista. Program stažiranja traje ukupno šest meseci i podrazumeva angažman od minimum jednog dana nedeljno, uz dodatni rad prilikom većih projektnih dešavanja.

Nova generacija stažista BCBP će od februara do avgusta 2017. kroz edukaciju i praksu steći znanja o istraživačkim tehnikama i dublje razumevanje aktuelnih bezbednosnih tema, a učešćem u organizaciji stručnih događaja i bolje upoznati bezbednosnu zajednicu. Tokom stažiranja polaznici će se usavršavati i u predstavljanju nalaza istraživanja, a uz podršku mentora biti u prilici da napišu istraživački rad koji će biti objavljen na sajtu BCBP.

Opširnije: Konkurs za XXI generaciju stažista BCBP

Tokom narednog perioda Međunarodni akademski centar će za potrebe događaja koje organizuje, ili u kojima učestvuje, imati mogućnost angažovanja volontera. Ako ste trenutno u srednjoj školi ili studirate, kontaktirajte nas pre nego što počnemo planiranje događaja u martu, aprilu i maju, kao i aktivnosti u samoj kancelariji Centra.

Opširnije: Volontiranje u Međunarodnom akademskom centru

shl SmallAktivizam i volontiranje pri Schüler Helfen Leben-u omogućavaju intenzivno učenje, ličnu razmjenu i umrežavanje mladih ljudi. Naš angažman pri tome ne poznaje granice.
Ovom idejom omogućavamo mladima iz Njemačke već dvadeset godina volontiranje na Balkanu, ali i u Njemačkoj, te smo prvi put 2014. godine omogućili mladima iz Bosne i Hercegovine volontiranje u našem uredu u sjevernonjemačkom Neumünster-u. Njegov zaključak: Nešto novo, nešto nevjerojatno! Zbog toga želimo i u sljedećoj generaciji jednu ili dvije od osam pozicija za volontere popuniti osobom iz evropskog inostranstva tj. u našem slučaju sa Balkana. Tražimo mlade ljude koji su već u školi skupljali iskustva u aktivizmu i volontiranju i koji bi zajedno sa kolegama, volonterima iz Njemačke koji su tek završili srednju školu, organizovali Socijalni Dan 2017., te jačali omladinski aktivizam i participaciju u Njemačkoj i Evropi.

Opširnije: Poziv za prijave na B/H/S - tvoje volontiranje u okviru „Incoming programa“ u Schüler Helfen Leben-u

drustveni aktivizamPovodom Međunarodnog dana volontera, 5. decembra, Udruženje mladih za društveni aktivizam iz Novog Sada organizuje otvorenu izložbu i diskusiju na temu volonterizma.

Opširnije: POZIV NA IZLOŽBU I DISKUSIJU “MUZEJ VOLONTERIZMA 2”