mladi9Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) uz podršku USAID-ovog Projekta održivog lokalnog razvoja započinje program podrške umrežavanja omladinskih organizacija i organizacija za mlade na regionalnom i lokalnom nivou.

Opširnije: Poziv za okrugli sto u Užicu u okviru programa podrške umrežavanja organizacija

vesti4Kulturni identitet i kulturna politika predstavljaju veoma bitne segmente evropskih integracija. Osnov za svaku integraciju jeste pažljivo kreiranje kulturne politike, što je zadatak države.

Opširnije: Okrugli sto “Kulturni identitet u EU”

book5Građani organizuju praćenje izbornih rezultata uz komentare, debate, performanse i kontroverznu izložbu na temu izbora pod nazivom "Narodna umetnost u Srba s početka XXI veka", Galerija Ozon, ul. Andrićev venac - nadomak kancelarije Predsednika Srbije, Beograd.

Opširnije: Građani čekaju Predsednika...

work1Inicijativa za Društeni centar i Fakultet za pravne i političke studije dr Lazar Vrkatić pozivaju Vas na javnu diskusiju „Društveni centar – utopija, realnost, utopija“. Diskusija će se održati u ponedeljak 21. maja 2012. s početkom u 19h, u amfiteatru Fakulteta za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić, Bulevar oslobođenja 76, prvi sprat. Na skupu će govoriti aktivistkinja Inicijative mr Ivana Volić i aktivisti Nikola Burić i Marko Simić, dok će domaćin i voditelj biti prof. dr Petar Teofilović.

Opširnije: Diskusija: Društveni centar – utopija, realnost, utopija

vesti7U okviru projekta „Kvalitetni servisi za mlade – korak ka održivom lokalnom  razvoju“, koji realizuju USAID projekat lokalnog održivog razvoja i NAPOR – Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada, pokrenuta je inicijativa za razvoj i osiguranje kvaliteta servisa i usluga za mlade. Inicijativu su podržali i priključili joj se: Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, British Council, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) i kancelarija UNICEF-a u Beogradu.

Opširnije: Poziv za učešće na međunarodnom stručnom skupu: „Šta, kako, gde? – usluge za mlade na lokalnom...

book9Should I stay or should I go nije samo naziv čuvene pesme Clasha. To je ujedno i dilema pred kojom se bar jednom do sada našla svaka mlada osoba u Srbiji. Izazov je još veći otkada su se granice Evropske unije otvorile za građane Srbije.

Opširnije: Tribina o odlivu mozgova - Should I stay or should I go