Inicijativa mladih za ljudska prava Bosne i Hercegovine (YIHR BiH) i Inicijativa mladih za ljudska prava Srbije (YIHR Serbia), u okviru programa regionalne razmene, organizuju studijsku posetu “Sećanje i suživot” u Tuzli od 24. do 27. maja 2017. godine.

Opširnije: Konkurs za studijsku posetu Tuzli “Sećanje i suživot”

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine raspisalo je konkurs za podršku mladim poljoprivrednim proizvođačima, a rok za podnošenje prijava je od 8. maja do 8. juna 2017. godine.

Konkurs se odnosi na podnošenje prijava za ostvarivanje podsticaja za podršku programima koji se odnose na diversifikaciju dohotka i unapređenje kvaliteta života u ruralnim područjima kroz podršku mladim poljoprivrednicima u 2017. godini, a raspisan je na osnovu Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju i Pravilnika.

Opširnije: Konkurs za podršku mladim poljoprivrednicima

Inicijativa mladih za ljudska prava raspisuje konkurs za učestvovanje u programu ”Active memory” koji će se održati od 20. do 23. maja 2017. godine u Zagrebu i Petrinji.

Program uključuje predavanja, radionice i studijske posete u Zagrebu i Petrinji, a cilj je uključivanje mladih iz Hrvatske i Srbije u proces regionalnog pomirenja, razvoj lokalnih inicijativa koje podstiču konstruktivno suočavanje s prošlošću kao i razmenu znanja o društvenom korišćenju prošlosti u sadašnjosti.

Opširnije: Program “Active memory”

Konkurs za volontere i volonterke!

Udruženje građana „Centar za marginu“, organizator međunarodnih konferencija pod nazivom „The Global Human Rights Forums“, raspisuje konkurs za volontere i volonterke na drugoj po redu konferenciji koja će se održati u Beogradu 18-20. maja. Uslov za prijavu je da osoba tečno govori engleski jezik, da poštuje sve ljude bez obzira na pol, rasu, nacionalno, versko ili seksualno opredeljenje i da želi da stekne nova znanja i iskustva.

Opširnije: Postani deo “The Global Human Rights Forums” tima!

POZIV ZA KAMP LIDEREMožeš da se prijaviš ako si:

Logo Zelene Ideje 2017 TRAG fondacijaOtvoren je jubilarni peti konkurs Nacionalnog foruma za zelene ideje, koji nagrađuje najbolje ekološki orijentisane poslovne projekte. Inovativne ideje zasnovane na principima održivog razvoja imaće priliku da dobiju podršku u vidu donacije Trag fondacije, Fonda braće Rokfeler (RBF) i Erste Banke, a ove godine podršci se pridružio i novi partner – Humanitarna organizacija Church World Service (CWS).

Opširnije: Konkurs za inovativne ekološke projekte - peti Nacionalni forum za zelene ideje