Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima obezbedila je sredstva za podsticanje projekata ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje projekata koje realizuju udruženja na teritoriji Grada Beograda, iz  oblasti energetike, zaštite životne sredine, privrede, kulture, sporta, zdravstva, socijalne zaštite, obrazovanja i dečije zaštite, koji su od javnog interesa i odnose se na:

Opširnije: JAVNI KONKURS ZA FINANSIRANjE PROJEKATA KOJE REALIZUJU UDRUŽENjA U 2016. GODINI NA TERITORIJI...

U fokusu rada Instituta za evropske poslove je praćenje pregovora Srbije sa EU i jačanje kapaciteta svih uključenih u procesu. Imajući u vidu složenost i dugotrajnost ovog procesa, Institut okuplja veliki broj stručnih saradnika sa kojima organizuje treninge, debate i druga usavršavanja zato što želimo da svojim radom doprnesemo boljem razumevanju evroatlantskih integracija. Institut radi na organizovanju treninga i pružanju multiperspektivnih informacija kako bismo omogućili aktivno učešće stručne javnosti i građana u procese donošenja odluka. Institut aktivno zagovara i zalaže se za temeljne reforme u okviru pegovaračkog procesa i u saradnji sa partnerima jačamo kapacitete Srbije da se suoči sa izazovima u globalnom svetu kroz zajedničko delovanje, koje za krajnji cilj ima aktivno članstvo Srbije u evroatlantskim okvirima za dobrobit svih građana.

Opširnije: Institut za evropske poslove raspisuje konkurs za radna mesta

MINISTARSTVO OMLADINE I SPORTA u skladu sa Zakonom o mladima („Službeni glasnik RS”, broj 50/11), Pravilnikom o finansiranju i sufinansiranju programa i projekata od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora („Službeni glasnik RS”, br. 8/12, 11/13 i 15/16) i Planom izvršenja Ministarstva omladine i sporta za 2016. godinu, raspisuje

Opširnije: Javni konkurs za podršku promociji evropskih mogućnosti za mlade

Serbia Start Up raspisuje konkurs za prijave za Future Agro Challenge (FAC), globalno takmičenje koje otkriva inovacije i startape u oblasti ishrane i agro biznisa iz svih krajeva sveta.

FAC je događaj koji pomaže preduzetnicima da razviju poslovanje i osvoje nova tržišta. Globalno finale FAC je istaknuti događaj u okviru Global Entrepreneurship Congress (GEC), najvećeg preduzetničkog događaja na svetu. GEC okuplja učesnike iz preko 160 zemalja sveta, inovatore, preduzetnike i mentore, a održaće se u Johanesburgu, Južna Afrika, u martu 2017. godine.

Opširnije: Otvoren je konkurs za "Future Agro Challenge Serbia 2016"

Pozivamo svе zainteresovanе privrednе subjekte da se prijave za učešće u programu radnih praksi koji drugu godinu za redom realizuje Beogradska otvorena škola (BOŠ) uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije i u saradnji sa Američkom privrednom komorom, Univerzitetskim i fakultetskim centrima za karijerno vođenje, Krovnom organizacijom mladih. Konkurs je raspisan u okviru (nastavka) projekta „PRAKSAM II – Uvođenje mladih u svet rada kroz radne prakse“. Projekat ima za cilj jačanje kapaciteta privrednih subjekata za sprovođenje programa radnih praksi, kao i pružanje podrške unapređenju zapošljivosti mladih u Srbiji.

Opširnije: Beogradska otvorena škola raspisuje konkurs za učešće privrednih subjekata u programu radnih praksi

Udruženje BEUM pod generalnim sponzorstvom kompanije Telenor Srbija, uz podršku Friedrich Naumann fondacije i ICT Hub-a, organizuje prvo takmičenje u Srbiji za pronalaženje rešenja baziranih na aplikacijama za unapređenje kvaliteta života u urbanim sredinama, na polju ekologije, saobraćaja, prevoza, putovanja i kupovine.

Opširnije: Poziv za prijave na takmičenje Telenor Smart City Challenge Serbia