rycoS ciljem intenziviranja regionalne saradnje u omladinskom sektoru i jačanja evropske perspektive mladih, dana 4. jula 2016. godine u Parizu je potpisan Sporazum o osnivanju Regionalne kancelarije za saradnju mladih. Sporazum se nadovezuje na  ciljeve navedene u okviru Berlinskog procesa i zasniva se na Zajedničkoj deklaraciji o osnivanju Regionalne kancelarije za saradnju mladih na Zapadnom Balkanu potpisanoj 27. avgusta 2015. godine na Konferenciji o zapadnom Balkanu u Beču. Regionalna kancelarija za saradnju mladih je zamišljena kao institucionalni mehanizam za saradnju mladih zapadnog Balkana, s mandatom i kapacitetom da podrži i stvori uslove za aktivnosti koje promovišu pomirenje, mobilnost, raznolikost, demokratske vrednosti, učešće, aktivno građanstvo i interkulturalno obrazovanje, uzimajući u obzir duh procesa evropskih integracija regiona.

Opširnije: Konkurs za Generlanog/u sekretara/ku Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO)

banerAko ste kreativni, hrabri, humani, ako želite da omogućite kvalitetniji život vršnjacima, mladima ali i drugim sugrađanima u svojoj lokalnoj zajednici i imate između 15 i 30 godina, učestvujte u programu MLADI SU ZAKON koji se realizuje sedmu godinu zaredom u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih širom Srbije!

Opširnije: Konkurs za finansiranje Omladinskih volonterskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i...

U okviru projekta „Iskorak“, koji Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) sprovodi u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije (MOS), raspisujemo poziv za izbor opština za finansiranje lokalnih inicijativa za promociju zdravih i bezbednih stilova života, sa ciljem da podstaknemo aktivizam i aktivno učešće mladih u sredinama gde je prepoznata nedovoljna aktivnost aktera omladinske politike.

Opširnije: Poziv za finansiranje lokalnih inicijativa mladih za podsticanje zdravih i bezbednih stilova života

KONKURS gensekNaziv pozicije: Generalni/a sekretar/ka

Period angažovanja: 5 godina uz mogućnost produženja mandata za još 2 godine

Tip angažovanja: Po Ugovoru o radu

Opširnije: Konkurs za radno mesto: Generalni/a sekretar/ka - Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS)

Baza-Trenera-2-768x576Trenerska baza KOMS je struktura koja se sastoji iz skupa trenera/kinja sa ekspertizama, koji dele vrednosti i učestvuju u realizaciji programa KOMS-a. To je alat koji pruža podršku kroz edukaciju koristeći različite metodologije i koji doprinosi održivosti, razvoju i usavršavanju organizacije. Aktivnosti koje realizuje baza mogu biti volonterske ili imati profitni karakter. Treneri/kinje osećaju pripadnost bazi i motivaciju i kroz dogovor kreiraju standarde rada.

Opširnije: Javni poziv za izbor trenera/kinja u trenersku bazu KOMS

blue-300x148Evropsko udruženje studenata prava (ELSA) iz Beograda organizuje konkurs za 11praksi za studente/kinje Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Broj praktikanata: Ukupno 14

Opširnije: KONKURS ZA VOLONTERSKE PRAKSE