Cilj takmičenja podsticanje učenika, studenta i njihovih profesora da formiraju timove i uđu u svet preduzetništva
Ministarstvo nauke i zaštite životne sredine u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i RTS-om Srbije, kao medijskim promoterom, i ove godine organizuje takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji.

Opširnije: Traži se najbolja tehnološka inovacija Srbije

 Kancelarija za mlade opštine Palilula organizuje tradicionalnu Palilulsku olimpijadu kulture - popularni POK, koji će se ove godine održati od 22. do 28. aprila na više mesta u Beogradu.
POK je takmičarska smotra stvaralaštva mladih iz svih beogradskih srednjih škola. Dosad je POK obuhvatao literarno, dramsko i likovno stvaralaštvo, a ove godine se prvi put uvodi i konkurs za filmsko stvaralaštvo srednjoškolaca.
- ovde možeš skinuti konkurs za kratki film (Word, 24 k)
- ovde možeš skinuti konkurs za likovne radove (Word, 28 k)
- ovde možeš skinuti konkurs za demo bendove (Word, 32 k)
- ovde možeš skinuti konkurs za dramsko stvaralaštvo (Word, 25 k)
Svi konkursi za POK su otvoreni do 20. marta 2007.

 UNICEF poziva mlade da uzmu učešće u takmičenju za najbolji jednominutni video pod nazivom “Media Magic Make a Difference”.
Mladi ljudi, pozvani su da kroz svoj rad, kažu šta misle o svetu u kome žive, te kako ga oni čine drukčijim.

Tema ovogodišnjeg takmičenja, “Svet prilagođen deci”, odabrana je povodom 5. godišnjice, Specijalne sesije UN-a za decu i usvajanja programa “Izgradimo svet prilagođen deci”.

Opširnije: KONKURSI - UNICEF poziva zainteresovane da dostave radove za takmičenje: Najbolji jednominutni video

Kompanija "Novosti" a.d. radi podsticanja najviših dostignuća u arhitektonskom stvaralaštvu raspisuje četvrti Autorski konkurs:

Opširnije: Autorski konkurs - AD Novosti

Povodom 44. Disovog proleća Gradska biblioteka "Vladislav Petković Dis" i Odbor Disovog proleća raspisuju tradicionalni konkurs za rukopis za prvu pesničku zbirku, namenjen autorima sa srpskog govornog područja i do 31 godine starosti. Autor dostavlja organizatoru rukopis u tri primerka na srpskom jeziku sa najmanje 30 pesama, potpisan šifrom. Rešenje šifre slati u posebnom kovertu uz rukopis. Konkurs je otvoren do 10. aprila 2007. godine.

Opširnije: Konkurs za nagradu Mladi Dis

Fondacija "Nikola Tesla"
FONDACIJA "NIKOLA TESLA" OBJAVLJUJE KONKURS
ZA DODELU "TESLINIH NAGRADA" U 2007. ZA STVARALAŠTVO

Opširnije: KONKURS ZA DODELU "TESLINIH NAGRADA" U 2007. ZA STVARALAŠTVO