Studentski kulturni centar iz Beograda raspisao je konkurs za prijem radova koji će biti predstavljeni na petom međunarodnom salonu stripa koji će se održati u Beogradu od 27. do 30. septembra. Prijem radova je do 1.07.2007.

Opširnije: Konkurs međunarodnog salona stripa

 East-East program (EEP) je regionalni program prvenstveno namenjen povezivanju srodnih organizacija iz zemalja JI Europe koje rade na istim ili sličnim projektima. Kao takav, EEP podržava veliki broj različitih sfera društvenog života, a osnovni cilj je izgradnja i poboljšanje civilnog društva u celini, kao i nevladinog sektora kroz koji se ti ciljevi implementiraju.

Opširnije: East-East program - Povezivanje srodnih organizacija iz zemalja JI Europe

Od 10. ožujka do 1. lipnja 2007. otvoren je natječaj za sudjelovanje u natjecateljskom programu 8. Mediteran film festivala.

Primaju se isključivo dokumentarni filmovi autora iz 22 mediteranske zemlje. Selektor natjecateljskog programa je hrvatski redatelj Damir Cucić. Inače, 8. Mediteran film festival bit će održan od 5. do 8. rujna 2007. u Širokom Brijegu.

Na festivalu će biti dodijeljen Kristalni projektor za najbolji dokumentarni film Mediterana.

Također, biti će dodijeljena i posebna nagrada žirija, a bit će proglašen i najbolji film po izboru publike.

Pravilnik i prijavnica nalaze se na web stranici www.mff.ba.

- Povezivanje mladih sa mogućnostima za zapošljavanje i učestvovanje u građanskom društvu

 Svjetska banka i Nokia sa zadovoljstvom pozivaju organizacije mladih i njihove partnere da se prijave za grantove za projekte koji će pomoći mladim ljudima prilikom zapošljavanja, ili podržati njihovo aktivno uključenje i učešće u građanskom društvu.

Opširnije: Svetska banka i Nokia: Grantovi za projekte

 United Nations Association of Turkey - Youth Section invites you to Essay Competition 2007.

Topic: All topics about international issues which are related with Republic of Turkey and its citizens directly (Internal, international politics, education, environment, etc.)

Who can participate? All people under 26 years of age. (born in 1982 or later)

Format and length: Your essays must be maximum 2500 words (approximately 4 pages). Your essay must be written with 12, “Times New Roman” and 1,5 line space. The language of your essays must be English.

Deadline for submission of your essays is April 8th, 2007, 17.00. Your essay must be sent to unatr.youth@ gmail.com

Detailed information: http://www.una- turk.org/youth_section/essay_competition.htm

Stipendija pokriva : Početkom maja, pobednici iz sve tri kategorije biće nagrađeni Visa Electron omladinskim karticima Erste Banke na kojima će biti deponovan iznos od po 2,000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Opširnije: Klub 27: Erste Bank i Visa International nagrađuju talentovane mlade ljude u Srbiji