Novruz - International Youth Festival is the annual celebration of Novruz with the youth from all around the world. And now this is Your chance to enjoy this holiday with us. This project will give you a unique chance to experience different parts and acts of NOVRUZ holiday, such as jumping over bonfires and running through the streets, banging on pots and pans with spoons and knocking on doors with your hats and bags to ask for little presents (sweets and candies) and tasting national cookies, such as shekerbura, pakhlava, goghal that you have never had before!

Opširnije: Novruz - International Youth Festival 2017

MG2Centar za razvojnu politiku i saradnju (CRPS) ima zadovoljstvo da vas pozove da se prijavite na konkurs za program “Youth Megaphone: decision-makers of the future” koja će se održati u Mesini, (Sicilija) u Italiji od 13. do 17. februara 2017. godine.

Opširnije: Konkurs za učesnike/ce na dvodelnom programu: Youth Megaphone: decision-makers of the future

The Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe is inviting one young person per member State to come to Strasbourg to take an active part in its 32nd and 33rd sessions and develop their own grass-roots project back home as part of the Congress’ initiative “Rejuvenating politics”.

Opširnije: Call for applications for young people - Sessions 2017 - Congress of Local and Regional...

Logo AOP-1Zanima te omladinska politika?

Smatraš da je aktivno učešće mladih važno?

Krovna organizacija mladih Srbije vas poziva da se prijavite na našu Akademiju omladinske politike, jednosemestralni obrazovni program na kojem ćete imati priliku da čujete od iskusnih predavača/ica, kao i uspešnih omladinskih radnika/ca i aktivista/kinja šta je omladinska politika i kako doprineti borbi za interese mladih, njihovom većem učešću u društvu i procesima donošenja odluka, kao i unapređenju kvaliteta njihovog života.  

Opširnije: Konkurs za učešće u jednosemestralnom programu AKADEMIJA OMLADINSKE POLITIKE

Poslovi za5U okviru velikog nacionalnog projekta „Budućnost #za5“ koji je pokrenuo „Centar E8“ uz stratešku podršku „Unije srednjoškolaca Srbije“ kao odgovor na veliku stopu nezaposlenosti mladih (čak 43%), tokom decembra i januara biće organizovana interaktivna predavanja pod nazivom „Poslovi #za5“. Cilj ovih predavanja je da srednjoškolcima približe aktuelna i najtraženija zanimanja kako bi im se predstavile mogućnosti koje imaju na raspolaganju i pomoglo u njihovom daljem izboru i profilisanju.

Opširnije: POSLOVI #ZA5 = BUDUĆNOST #ZA5

Poziv za učešće na kursevima kreativnog pisanja Kreativna sinergija "Kreativna sinergija" je program intenzivnih kurseva kreativnog pisanja i novinarstva na srpskom i engleskom jeziku, namenjen piscima, blogerima, novinarima, scenaristima i svima koji se profesionalno ili iz hobija bave pisanjem, kao i onima bez iskustva, ali sa snažnom željom i ambicijom da se bave pisanjem. Kursevi su zasnovani na kontinuiranom individualnom i grupnom radu polaznika sa mentorima i lektorima, sa ciljem da se svakom polazniku kursa pomogne da otkrije i aktivira svoje kreativne kapacitete i nauči kako da ih koristi u pisanju. Posebna pažnja posvećuje se individualnom radu sa svakim polaznikom, organizovanom u skladu sa njegovim ličnim ambicijama i ciljevima vezanim za pisanje.

Opširnije: Poziv za učešće na kursevima kreativnog pisanja “Kreativna sinergija”