Inicijativa mladih za ljudska prava, u okviru programa regionalne razmene, organizuje studijsku posetu Rožajama (Crna Gora) od 23. do 25. juna.

Tokom ove posete učesnici će biti u prilici da slušaju predavanja o ratnim sukobima na prostoru Crne Gore i zločinima koji su počinjeni tokom devedesetih godina. Pored toga učesnike programa očekuju i druga brojna predavanja o kulturi, prevazilaženju predrasuda i stereotipa među mladima kroz saradnju kao i projekcija filma „Bukovica“.

Opširnije: Konkurs za studijsku posetu Rožajama

Da li i vi imate komšiju ili komšinicu kraja koji su osvojali nagrade na Republičkim takmičenjima? Ili imate prijatelje iz kraja koji su pomagali zajednici, ali se o njima nikad nije pisalo u medijima? Vreme je da proslavimo te svakodnevne heroje! Vreme je da ih učiniš vidljivim tako što ćeš postati deo iSerbia tima!

Opširnije: Škola web novinarstva o „Zvezdama iz kraja“

Atlantski savet Srbije uz podršku ambasade SAD u Beogradu organizuje prvu “Letnju školu atlantskih integracija” u Srbiji. Škola će biti održana u Kovačici, od 3. do 7. jula 2017. godine i namenjena je mladim, društveno aktivnim ljudima, studentima i članovima omladina političkih partija.

Opširnije: Letnja škola atlantskih integracija

TACSO Građanskih inicijativa, Resursni centar za sve organizacije civilnog društva (OCD) u Srbiji, raspisuje poziv za Trening za organizovanje zajednice u službi javnog zastupanja namenjen organizacijama koje žele da se razvijaju i doprinesu pozitivnim promenama u svojoj sredini kroz pokretanje incijativa i organizovanje kampanja.

Opširnije: Trening za organizovanje zajednice u službi javnog zastupanja namenjen organizacijama

18678897 1561872543883030 235833736 nOrganizacija Broader Perspective Project i Otvorena komunikacija organizuju ovog leta od 12. do 16. juna radionice na temu Nacionalni identitet: pokretač konflikta ili čuvar nacije. Na projekat se mogu prijaviti studenti i mladi(18-25 godina). Prijavom na radionice mladi će moći da prošire svoje znanje na teme:

Opširnije: Radionice na temu Nacionalni identitet: pokretač konflikta ili čuvar nacije?

BOŠ otvoren konkurs za Studije budućnostiBeogradska otvorena škola poziva studente koji će u oktobru 2017. godine biti četvrta godina osnovnih studija, apsolventi ili studenti master studija, starosti do 27 godina, prirodnih, tehničko-tehnoloških i društveno-humanističkih fakulteta, svih univerziteta u Beogradu, da se prijave na konkurs za program „Studije budućnosti“.

Opširnije: Beogradska otvorena škola upisuje XXV generaciju na jednogodišnji program "Studije budućnosti"