Poslovi za5U okviru velikog nacionalnog projekta „Budućnost #za5“ koji je pokrenuo „Centar E8“ uz stratešku podršku „Unije srednjoškolaca Srbije“ kao odgovor na veliku stopu nezaposlenosti mladih (čak 43%), tokom decembra i januara biće organizovana interaktivna predavanja pod nazivom „Poslovi #za5“. Cilj ovih predavanja je da srednjoškolcima približe aktuelna i najtraženija zanimanja kako bi im se predstavile mogućnosti koje imaju na raspolaganju i pomoglo u njihovom daljem izboru i profilisanju.

Opširnije: POSLOVI #ZA5 = BUDUĆNOST #ZA5

Poziv za učešće na kursevima kreativnog pisanja Kreativna sinergija "Kreativna sinergija" je program intenzivnih kurseva kreativnog pisanja i novinarstva na srpskom i engleskom jeziku, namenjen piscima, blogerima, novinarima, scenaristima i svima koji se profesionalno ili iz hobija bave pisanjem, kao i onima bez iskustva, ali sa snažnom željom i ambicijom da se bave pisanjem. Kursevi su zasnovani na kontinuiranom individualnom i grupnom radu polaznika sa mentorima i lektorima, sa ciljem da se svakom polazniku kursa pomogne da otkrije i aktivira svoje kreativne kapacitete i nauči kako da ih koristi u pisanju. Posebna pažnja posvećuje se individualnom radu sa svakim polaznikom, organizovanom u skladu sa njegovim ličnim ambicijama i ciljevima vezanim za pisanje.

Opširnije: Poziv za učešće na kursevima kreativnog pisanja “Kreativna sinergija”

NFLJ LOGOPozivamo sve zainteresovane studente do 26 godina starosti da se prijave na konkurs za pohađanje kursa javnog nastupa: „Moje najbolje ja“ koje organizuje Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima u saradnji sa udruženjem građana OEF.

Opširnije: Kurs javnog nastupa: „Moje najbolje ja“

indexPriština 10-19 februar 2017. i Buseni (Rumunija) 23. jun- 2. jul 2017.

Ukoliko ste zainteresovani da naučite šta je to Forum teatar, zašto se koristi  i kako da koristite teatarske tehnike u radu sa mladima prijavite se na trening  Rehearsal for Love.

Opširnije: Poziv na trening “REHEARSAL FOR LIFE”

Predavanje Budžet – osnova poslovanja svakog preduzeća održaće se na Akademiji poslovnih veština, 14. decembra u prostorijama Smart kolektiva (Svetozara Markovića 42a, Beograd) od 12 do 15h.

Opširnije: Predavanje - Budžet, osnova poslovanja svakog preduzeća

RailsGirlsRails Girls zajednica u Srbiji postaje sve brojnija. Nakon prve radionice koja je održana u Beogradu 2013. godine, pojavili su se ogranci u Novom Sadu i Kraljevu. I pored dve radionice godišnje u letnjem i zimskom periodu, održano je i nekoliko follow-upova ali i drugih događaja koji su upravo okupljali devojke koje se bave ili žele da počnu da se bave programiranjem. Veliko interesovanje koje ne prestaje rezultiralo je time da će u narednih godinu dana biti održani programi koji će po kapacitetima biti znatno veći i koji će moći da uključe sve one koji su zainteresovani da se pridruže ovoj zajednici, kao učesnici, mentori, saradnici.

Opširnije: Rails Girls Beograd #7 - Besplatna radionica web programiranja za devojke