Predavanje Budžet – osnova poslovanja svakog preduzeća održaće se na Akademiji poslovnih veština, 14. decembra u prostorijama Smart kolektiva (Svetozara Markovića 42a, Beograd) od 12 do 15h.

Opširnije: Predavanje - Budžet, osnova poslovanja svakog preduzeća

RailsGirlsRails Girls zajednica u Srbiji postaje sve brojnija. Nakon prve radionice koja je održana u Beogradu 2013. godine, pojavili su se ogranci u Novom Sadu i Kraljevu. I pored dve radionice godišnje u letnjem i zimskom periodu, održano je i nekoliko follow-upova ali i drugih događaja koji su upravo okupljali devojke koje se bave ili žele da počnu da se bave programiranjem. Veliko interesovanje koje ne prestaje rezultiralo je time da će u narednih godinu dana biti održani programi koji će po kapacitetima biti znatno veći i koji će moći da uključe sve one koji su zainteresovani da se pridruže ovoj zajednici, kao učesnici, mentori, saradnici.

Opširnije: Rails Girls Beograd #7 - Besplatna radionica web programiranja za devojke

indexCentar za edukaciju i unapređenje društva raspisuje konkurs za učešće 5 mladih iz Srbije na omladinskoj razmeni "Nisam na prodaju" koja će se održati od 13-21. decembra u Larisi, Grčka. Omladinska razmena će okupiti mlade iz 8 evropskih zemalja.

Opširnije: Call for participants in YE I’m not for sale, Greece DL: 23.11

15033638 1358743727471842 1983213180 nPrivredni forum mladih u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, a uz podršku Razvojne agencije Srbije organizuje konferenciju “Privredni forum mladih 2016“, koja se realizuje u okviru projekta “Karavan omladinskog preduzetništva – Program podrške osnivanju omladinskih kompanija, kao i osnaživanju i pospešivanju omladinskog preduzetništva na teritoriji Republike Srbije“.

Opširnije: PRIVREDNI FORUM MLADIH 2016 V.2” - Konferencija omladinskog preduzetništva

Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima grada Beograda drugi put organizuje „Samit mladih".

Pozivamo sve mlade, društveno angažovane i ambiciozne ljude da nam se pridruže, da zajedničkim snagama razmotrimo i predstavimo nove ideje koje će naše društvo učiniti boljim.

Opširnije: Počinju prijave za BG 2 Samit Mladih

logo working with boys OVATraining of trainers will be organized in Serbia and it will gather 24 educators and youth workers from participating countries. Participants will explore gender issues and, together with experts, create manual which they will use later in their work. Training will explore the ways and methods of working with boys on this theme and will give the participants skills and knowledge in this field. Working language of the training is English.

Opširnije: Training of Trainers, "The role of men in gender equal Europe"