Ulaz slobodanSeminar “Ulaz slobodan” konačno stiže i u vaš grad!Svesni ste problema u svojom okruženju, možda ste se dosetili konstruktivnih i kreativnih rešenja, ali ne znate kako da ih sprovedete u delo? Pitali ste svoje prijatelje i komšije za savet, ali su vam rekli da to nije vredno truda? “Ulaz slobodan” je tu da vam pomogne da u potpunosti preokrenete situaciju.

Opširnije: Seminar “Ulaz slobodan”

Grupa „Hajde da…“, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, SALTO Resursnog centra za jugoistočnu Evropu i Erazmus+ programa, raspisuje poziv za učešće na Treningu za akreditaciju u okviru Evropskog Volonterskog Servisa.

Opširnije: Poziv na Trening za akreditaciju u okviru EVS

Tačka komunikacije organizuje novi ciklus zajedničkog istraživanja i mapiranja grada. Program „Mapa kao medij“ ovoga puta povezuje vizuelne umetnike i praktičare sa idejom da se kroz zajednički proces, kroz tri različita fokusa ispitaju odnosi koje svakodnevno stvaramo sa svojom okolinom. 

Opširnije: Treći ciklus radionica Mapa kao medij - Kome treba grad?

300x250Das Goerdeler-Kolleg für Good Governance je jednogodišnji program za usavršavanje, na nemačkom je jeziku i sprovodi ga Fondacija Roberta Boša (nem. Robert Bosch Stiftung) u saradnji sa Nemačkim društvom za spoljnu politiku (nem. Deutsche Gesellschaft für Auswärtige Politik (DGAP)). Program je namenjen liderima buduće generacije, onima koji žele da preuzmu odgovornost za svet sutrašnjice. Za vreme trajanja programa, učesnici i učesnice prolaze kroz tri seminara i sprovode jedan sopstveni projekat u svojoj zemlji. Učešće je omogućeno za 20 lidera godišnje, koji se služe nemačkim jezikom i koji dolaze iz Azerbejdžana, Belorusije, Gruzije, Jermenije, Moldvije, Rusije, Srbije, Turske i Ukrajine. Prof. Ginter Ferhojgen (nem. Prof. Günter Verheugen), bivši potpredsednik Evropske komisije, prati program kao direktor kolega.

Opširnije: Јednogodišnji program za usavršavanje - Das Goerdeler-Kolleg für Good Governance

Applications ISWiB 2017 coverOrganizacija „Svetski omladinski talas“ otvorila je prijave za učešće na 11. Međunarodnoj studentskoj nedelji u Beogradu 2017 (ISWiB – International Student Week in Belgrade), festivalu edukativnog i zabavnog karaktera koji će se održati od 16. do 24. jula 2017. godine pod nazivom „Mladi na delu“.

Opširnije: Otvorene su prijave za učešće na 11. Međunarodnoj studentskoj nedelji u Beogradu!

HPcover1NVO iSerbia organizuje besplatnu onlajn školu programiranja za đake „Majstori programiranja“ pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Škola je namenjena svim zainteresovanim đacima širom Srbije, uzrasta od 12 do 19 godina.

Opširnije: Postanite „Majstori programiranja“