Applications ISWiB 2017 coverOrganizacija „Svetski omladinski talas“ otvorila je prijave za učešće na 11. Međunarodnoj studentskoj nedelji u Beogradu 2017 (ISWiB – International Student Week in Belgrade), festivalu edukativnog i zabavnog karaktera koji će se održati od 16. do 24. jula 2017. godine pod nazivom „Mladi na delu“.

Opširnije: Otvorene su prijave za učešće na 11. Međunarodnoj studentskoj nedelji u Beogradu!

HPcover1NVO iSerbia organizuje besplatnu onlajn školu programiranja za đake „Majstori programiranja“ pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Škola je namenjena svim zainteresovanim đacima širom Srbije, uzrasta od 12 do 19 godina.

Opširnije: Postanite „Majstori programiranja“

YPClogo.PNGThe Youth Peace Camp engages young people and youth organisations from conflict affected regions in dialogue and conflict transformation activities based on human rights education and intercultural learning during and after the camp.

Opširnije: Youth Peace Camp 2017

“Centar za marginu” vas poziva da se prijavite za učešće u prolećnom semestru Škole medijske pismenosti. 

Naša “Škola medijske pismenosti” je inovativan program usmeren na sva osnovna uporišta medijske pismenosti, te podeljen u četiri segmenta:

Opširnije: Prijava za polaznike i polaznice Škole medijske pismenosti

U okviru projekta „Iskorak“, koji sprovodi Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS), a koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, u saradnji sa EU info centrom, biće organizovan program čiji je cilj informisanje i edukacija udruženja građana za prikupljanje sredstava iz EU i drugih međunarodnih fondova. U okviru ovog programa na proleće 2017. godine u planu je i organizacija „Info dana“, trodnevne obuke za prikupljanje sredstava i pisanje projekata, kao i priprema informativne brošure o prikupljanju sredstava.

Opširnije: PočetnaVesti Saznajte više o prikupljanju sredstava iz EU i drugih međunarodnih fondova!

Cilj projekta „Inovacije u učenju na daljinu u službi omladinskog rada i neformalnog obrazovanja u Evropi“ je poboljšanje kvaliteta neformalnog obrazovanja i omladinskog rada u zemljama Zapadnog Balkana i EU. Aktivnosti projekta će korak-po-korak povećavati kapaciteta omladinskih radnika, trenera, nastavnika, vaspitača i istraživača iz 8 zemalja učesnica (Finska, Litvanija, Španija, Albanija, Kosovo, Hrvatska, Makedonija i Srbija).

Opširnije: Poziv za učesnike - Razvoj veština učenja na daljinu – uvod u Moodle LMS za omladinske radnike/ce...