LogoIAOrganizacija Forum mladih sa invaliditetom i banka Societe Generale Srbija započinju realizaciju šestog ciklusa programa Inkluzivna akademija, koji ima za cilj unapređenje položaja osoba sa invaliditetom na tržištu rada.

Opširnije: Otvoren poziv za VI generaciju polaznika Inkluzivne akademije

Inkluzivni pokret realizuje projekat „Korak po korak” čiji je cilj da podstakne mlade da se aktivno uključe u rešavanje problema nedostatka kulturnih sadržaja i omogući kvalitetno provođenje slobodnog vremena kroz volonterizam i kulturni aktivizam. Ovim projektom kreiraćemo edukativni program koji se sastoji od poseta muzeja, spomenika kulture, obilaska delova grada, ulica i ustanova koje su uticale na kreiranje kulturnog ambijenta Beograda. Kroz razgovor sa kustosima, profesorima i radnicima kulture mladi će moći da ustanove koliko zapravo znaju o kulturnoj baštini i dobiju mnoge informacije koje su za njih bile nepoznate, a koje su jako bitne za stvaranje kulturno osvešćenog čoveka. Mladi iz Beograda će naučiti kako kritički da razmišljaju o prostoru koji ih okružuje i razviju pozitivan odnos sa kulturnom baštinom.

Opširnije: „Poziv za učešće na projektu „Korak po korak”

Zelena omladina Srbije organizuje seminar „Mala škola Zelenog aktivizma“. Ukoliko želite da saznate više o Zelenoj ideji, aktivizmu i participaciji mladih u društvenim procesima, ako vas zanima ova tematika i želite da naučite više o njoj, pridružite nam se na seminaru od 7. do 9. aprila na Vršačkom Bregu.

Opširnije: Poziv na seminar "Mala škola Zelenog aktivizma"

youthexchangecyprusOrganizacija Mladi i Talentovani iz Prijepolja je partner na omladinskoj razmeni u okviru programa Erasmus+ na Kipru, koja se odrzava od 02.-09. Aprila

S tim u vezi, u potrazi su za ucesnicima razmene iz Srbije, uzrasta izmedju 15 i 30 godina. Tema razmene su mediji i informisanje mladih.

Opširnije: Poziv za učesnike na omladinskoj razmeni na Kipru

Šta čini uspešan javni nastup i kako steći samopouzdanje teme su predavanja koje će 27. februara od 18h u UK Parobrod održati edukator veština javnog nastupa i osnivač Škole retorike i javnog nastupa Radovan Perović 

Opširnije: Šta čini uspešan javni nastup? Besplatno predavanje u Parobrodu

Ulaz slobodanSeminar “Ulaz slobodan” konačno stiže i u vaš grad!Svesni ste problema u svojom okruženju, možda ste se dosetili konstruktivnih i kreativnih rešenja, ali ne znate kako da ih sprovedete u delo? Pitali ste svoje prijatelje i komšije za savet, ali su vam rekli da to nije vredno truda? “Ulaz slobodan” je tu da vam pomogne da u potpunosti preokrenete situaciju.

Opširnije: Seminar “Ulaz slobodan”