U okviru projekta „Iskorak“, koji sprovodi Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS), a koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, u saradnji sa EU info centrom, biće organizovan program čiji je cilj informisanje i edukacija udruženja građana za prikupljanje sredstava iz EU i drugih međunarodnih fondova. U okviru ovog programa na proleće 2017. godine u planu je i organizacija „Info dana“, trodnevne obuke za prikupljanje sredstava i pisanje projekata, kao i priprema informativne brošure o prikupljanju sredstava.

Opširnije: PočetnaVesti Saznajte više o prikupljanju sredstava iz EU i drugih međunarodnih fondova!

Cilj projekta „Inovacije u učenju na daljinu u službi omladinskog rada i neformalnog obrazovanja u Evropi“ je poboljšanje kvaliteta neformalnog obrazovanja i omladinskog rada u zemljama Zapadnog Balkana i EU. Aktivnosti projekta će korak-po-korak povećavati kapaciteta omladinskih radnika, trenera, nastavnika, vaspitača i istraživača iz 8 zemalja učesnica (Finska, Litvanija, Španija, Albanija, Kosovo, Hrvatska, Makedonija i Srbija).

Opširnije: Poziv za učesnike - Razvoj veština učenja na daljinu – uvod u Moodle LMS za omladinske radnike/ce...

Inkluzivni pokret raspisuje poziv za 3 učenika na trening “Empowering Youth Entrepreneurship through Capacity-building Activities and Networking” koji će se održati u Prizrenu, Kosovo od 19 – 26/02/2017.Tema treninga je preduzetništvo i edukacija mladih o preduzetništvu

Opširnije: Poziv za učesnike za trening “Empowering Youth Entrepreneurship through Capacity-building...

Organizacija THE EUROPEAN YOUTH ORGANIZATION FOR INTERNATIONAL COOPERATION raspisuje poziv za učešće na projektu EU SCHOOL OF T-SKILLS & SELF EMPLOYMENT za tri učesnika iz Srbije.

Opširnije: Poziv za učestvovanje na treningu EU SCHOOL OF T-SKILLS & SELF EMPLOYMENT

Novruz - International Youth Festival is the annual celebration of Novruz with the youth from all around the world. And now this is Your chance to enjoy this holiday with us. This project will give you a unique chance to experience different parts and acts of NOVRUZ holiday, such as jumping over bonfires and running through the streets, banging on pots and pans with spoons and knocking on doors with your hats and bags to ask for little presents (sweets and candies) and tasting national cookies, such as shekerbura, pakhlava, goghal that you have never had before!

Opširnije: Novruz - International Youth Festival 2017

MG2Centar za razvojnu politiku i saradnju (CRPS) ima zadovoljstvo da vas pozove da se prijavite na konkurs za program “Youth Megaphone: decision-makers of the future” koja će se održati u Mesini, (Sicilija) u Italiji od 13. do 17. februara 2017. godine.

Opširnije: Konkurs za učesnike/ce na dvodelnom programu: Youth Megaphone: decision-makers of the future