Tačka komunikacije organizuje novi ciklus zajedničkog istraživanja i mapiranja grada. Program „Mapa kao medij“ ovoga puta povezuje vizuelne umetnike i praktičare sa idejom da se kroz zajednički proces, kroz tri različita fokusa ispitaju odnosi koje svakodnevno stvaramo sa svojom okolinom. 

Opširnije: Treći ciklus radionica Mapa kao medij - Kome treba grad?

300x250Das Goerdeler-Kolleg für Good Governance je jednogodišnji program za usavršavanje, na nemačkom je jeziku i sprovodi ga Fondacija Roberta Boša (nem. Robert Bosch Stiftung) u saradnji sa Nemačkim društvom za spoljnu politiku (nem. Deutsche Gesellschaft für Auswärtige Politik (DGAP)). Program je namenjen liderima buduće generacije, onima koji žele da preuzmu odgovornost za svet sutrašnjice. Za vreme trajanja programa, učesnici i učesnice prolaze kroz tri seminara i sprovode jedan sopstveni projekat u svojoj zemlji. Učešće je omogućeno za 20 lidera godišnje, koji se služe nemačkim jezikom i koji dolaze iz Azerbejdžana, Belorusije, Gruzije, Jermenije, Moldvije, Rusije, Srbije, Turske i Ukrajine. Prof. Ginter Ferhojgen (nem. Prof. Günter Verheugen), bivši potpredsednik Evropske komisije, prati program kao direktor kolega.

Opširnije: Јednogodišnji program za usavršavanje - Das Goerdeler-Kolleg für Good Governance

Applications ISWiB 2017 coverOrganizacija „Svetski omladinski talas“ otvorila je prijave za učešće na 11. Međunarodnoj studentskoj nedelji u Beogradu 2017 (ISWiB – International Student Week in Belgrade), festivalu edukativnog i zabavnog karaktera koji će se održati od 16. do 24. jula 2017. godine pod nazivom „Mladi na delu“.

Opširnije: Otvorene su prijave za učešće na 11. Međunarodnoj studentskoj nedelji u Beogradu!

HPcover1NVO iSerbia organizuje besplatnu onlajn školu programiranja za đake „Majstori programiranja“ pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Škola je namenjena svim zainteresovanim đacima širom Srbije, uzrasta od 12 do 19 godina.

Opširnije: Postanite „Majstori programiranja“

YPClogo.PNGThe Youth Peace Camp engages young people and youth organisations from conflict affected regions in dialogue and conflict transformation activities based on human rights education and intercultural learning during and after the camp.

Opširnije: Youth Peace Camp 2017

“Centar za marginu” vas poziva da se prijavite za učešće u prolećnom semestru Škole medijske pismenosti. 

Naša “Škola medijske pismenosti” je inovativan program usmeren na sva osnovna uporišta medijske pismenosti, te podeljen u četiri segmenta:

Opširnije: Prijava za polaznike i polaznice Škole medijske pismenosti