youthexchangecyprusOrganizacija Mladi i Talentovani iz Prijepolja je partner na omladinskoj razmeni u okviru programa Erasmus+ na Kipru, koja se odrzava od 02.-09. Aprila

S tim u vezi, u potrazi su za ucesnicima razmene iz Srbije, uzrasta izmedju 15 i 30 godina. Tema razmene su mediji i informisanje mladih.

Opširnije: Poziv za učesnike na omladinskoj razmeni na Kipru

Šta čini uspešan javni nastup i kako steći samopouzdanje teme su predavanja koje će 27. februara od 18h u UK Parobrod održati edukator veština javnog nastupa i osnivač Škole retorike i javnog nastupa Radovan Perović 

Opširnije: Šta čini uspešan javni nastup? Besplatno predavanje u Parobrodu

Ulaz slobodanSeminar “Ulaz slobodan” konačno stiže i u vaš grad!Svesni ste problema u svojom okruženju, možda ste se dosetili konstruktivnih i kreativnih rešenja, ali ne znate kako da ih sprovedete u delo? Pitali ste svoje prijatelje i komšije za savet, ali su vam rekli da to nije vredno truda? “Ulaz slobodan” je tu da vam pomogne da u potpunosti preokrenete situaciju.

Opširnije: Seminar “Ulaz slobodan”

Grupa „Hajde da…“, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, SALTO Resursnog centra za jugoistočnu Evropu i Erazmus+ programa, raspisuje poziv za učešće na Treningu za akreditaciju u okviru Evropskog Volonterskog Servisa.

Opširnije: Poziv na Trening za akreditaciju u okviru EVS

Tačka komunikacije organizuje novi ciklus zajedničkog istraživanja i mapiranja grada. Program „Mapa kao medij“ ovoga puta povezuje vizuelne umetnike i praktičare sa idejom da se kroz zajednički proces, kroz tri različita fokusa ispitaju odnosi koje svakodnevno stvaramo sa svojom okolinom. 

Opširnije: Treći ciklus radionica Mapa kao medij - Kome treba grad?

300x250Das Goerdeler-Kolleg für Good Governance je jednogodišnji program za usavršavanje, na nemačkom je jeziku i sprovodi ga Fondacija Roberta Boša (nem. Robert Bosch Stiftung) u saradnji sa Nemačkim društvom za spoljnu politiku (nem. Deutsche Gesellschaft für Auswärtige Politik (DGAP)). Program je namenjen liderima buduće generacije, onima koji žele da preuzmu odgovornost za svet sutrašnjice. Za vreme trajanja programa, učesnici i učesnice prolaze kroz tri seminara i sprovode jedan sopstveni projekat u svojoj zemlji. Učešće je omogućeno za 20 lidera godišnje, koji se služe nemačkim jezikom i koji dolaze iz Azerbejdžana, Belorusije, Gruzije, Jermenije, Moldvije, Rusije, Srbije, Turske i Ukrajine. Prof. Ginter Ferhojgen (nem. Prof. Günter Verheugen), bivši potpredsednik Evropske komisije, prati program kao direktor kolega.

Opširnije: Јednogodišnji program za usavršavanje - Das Goerdeler-Kolleg für Good Governance