Baner ErasmusEU info centar i ESN BelUPgrade (Mreža studenata Erasmusa Beograd) vas pozivaju na Erasmus+ Chat koji će se održati u utorak 11. aprila u prostorijama EU info centra na adresi Kralja Milana 7 sa početkom od 18 časova.

Opširnije: Erasmus+ chat i radionica "Kako napisati motivaciono pismo koje će me odvesti do razmene"

Grupa "Hajde da...", kao partner projektu "LILI - Living Library for social inclusion", raspisuje poziv za troje učesnika/ca, koji će prisustvovati treningu u Palermu, u Italiji, u periodu od 22-29.06.2017, a nakon toga organizovati jednu Živu biblioteku u Srbiji. Sve detalje možete naći u Info pack-u na linku http://ceipes.org/corso-di-formazione-internazionale-lili-living-library-for-social-inclusion-a-giugno-a-palermo-itaeng-version/

Opširnije: Poziv na trening - “LILI – Living Library for Social Inclusion”

Uz podršku Kancelarije za mlade Stari Grad, organizacija Svetski omladinski talas organizuje trening iz oblasti upravljanja vremenom pod nazivom “U pravo vreme” koji će se održati u subotu 8. aprila, sa početkom u 12h, u Omladinskom centru Stari grad, Ulica Maršala Birjuzova 58.

Opširnije: TRENING “U PRAVO VREME”

LogoIAOrganizacija Forum mladih sa invaliditetom i banka Societe Generale Srbija započinju realizaciju šestog ciklusa programa Inkluzivna akademija, koji ima za cilj unapređenje položaja osoba sa invaliditetom na tržištu rada.

Opširnije: Otvoren poziv za VI generaciju polaznika Inkluzivne akademije

Inkluzivni pokret realizuje projekat „Korak po korak” čiji je cilj da podstakne mlade da se aktivno uključe u rešavanje problema nedostatka kulturnih sadržaja i omogući kvalitetno provođenje slobodnog vremena kroz volonterizam i kulturni aktivizam. Ovim projektom kreiraćemo edukativni program koji se sastoji od poseta muzeja, spomenika kulture, obilaska delova grada, ulica i ustanova koje su uticale na kreiranje kulturnog ambijenta Beograda. Kroz razgovor sa kustosima, profesorima i radnicima kulture mladi će moći da ustanove koliko zapravo znaju o kulturnoj baštini i dobiju mnoge informacije koje su za njih bile nepoznate, a koje su jako bitne za stvaranje kulturno osvešćenog čoveka. Mladi iz Beograda će naučiti kako kritički da razmišljaju o prostoru koji ih okružuje i razviju pozitivan odnos sa kulturnom baštinom.

Opširnije: „Poziv za učešće na projektu „Korak po korak”

Zelena omladina Srbije organizuje seminar „Mala škola Zelenog aktivizma“. Ukoliko želite da saznate više o Zelenoj ideji, aktivizmu i participaciji mladih u društvenim procesima, ako vas zanima ova tematika i želite da naučite više o njoj, pridružite nam se na seminaru od 7. do 9. aprila na Vršačkom Bregu.

Opširnije: Poziv na seminar "Mala škola Zelenog aktivizma"