Fondacija Tempus raspisuje poziv za učešće na treningu za akreditaciju za Evropski Volonterski Servis u okviru programa Erazmus+: Mladi u akciji.

Cilj treninga je podrška organizacijama/KZM/institucijama iz Srbije za buduću akreditaciju i učešće u Evropskom Volonterskom Servisu EU, da šalju mlade iz Srbije na EVS u 33 Programske zemlje (28 zemalja EU, Island, Lihtenštajn, Norveška, Makedonija i Turska) i budu domaćini stranim volonterima u Srbiji.

Opširnije: Trening za akreditaciju za Evropski Volonterski Servis

U okviru proslave Evropske nedelje mladih, Svetski omladinski talas u saradnji sa Organizacijom srpskih studenata u inostranstvu organizuje informativnu radionicu o Erasmus+ programu pod nazivom PLUS za tebe – Erasmus+. Pošto je slogan ovogodišnje Evropske nedelje mladih “Shape it, move it, be it!”, SOT i OSSI žele da motivišu mlade ljude da se pokrenu i aktiviraju uzimajući učešće u nekoj od Erasmus+ mobilnosti mladih.

Opširnije: Radionica “PLUS za tebe – Erasmus+”

Poziv za učešće na kursevima kreativnog pisanja Kreativna sinergija"Kreativna sinergija" je program intenzivnih kurseva kreativnog pisanja i novinarstva na srpskom i engleskom jeziku, namenjen piscima, blogerima, novinarima, scenaristima i svima koji se profesionalno ili iz hobija bave pisanjem, kao i onima bez iskustva, ali sa snažnom željom i ambicijom da se bave pisanjem. Kursevi su zasnovani na kontinuiranom individualnom i grupnom radu polaznika sa mentorima i lektorima, sa ciljem da se svakom polazniku kursa pomogne da otkrije i aktivira svoje kreativne kapacitete i nauči kako da ih koristi u pisanju. Posebna pažnja posvećuje se individualnom radu sa svakim polaznikom, organizovanom u skladu sa njegovim ličnim ambicijama i ciljevima vezanim za pisanje.

Opširnije: Poziv za učešće na kursevima kreativnog pisanja “Kreativna sinergija”

Obuka za startapove u oblasti zaštite životne sredine za mlade održaće se u periodu od maja do oktobra 2017. godine u Beogradu, i sastojaće se iz serije od tri dvodnevne obuke. U periodu između dvodnevnih obuka, predavači će ujedno biti i mentori učesnicima kako bi im pomogli da na što bolji način razviju svoje startap inicijative. Cilj obuke je da promoviše ekološko preduzetništvo i da olakša mladima pristup tržištu rada tako što će im pružiti neophodna znanja, inspirisati ih i motivisati da sopstvene ideje realizuju kroz startapove.

Opširnije: Obuka za razvoj startapa u oblasti zaštite životne sredine

elssaEvropsko udruženje studenata prava i mladih pravnika (ELSA) Beograd vas poziva da se prijavite na IX ELSA-inu školu za buduće lidere „Izazovi i problemi mladih u 2017. godini“ koja će se održati od 27. aprila 2017. godine do 30. aprila 2017. na Zlatiboru u studentskom odmaralištu „Ratko Mitrović“.

Opširnije: KONKURS ZA UČESNIKE IX ELSA-ine škole za buduće lidere

ruritaniaDa li znate nekoga ko ima između 16 i 22 godine, živi u maloj sredini, nema kompjuter, verovatno ne koristi internet, nema novca za putovanja i verovatno nije nikad putovao iz zemlje? Obradujte ih ovim pozivom, jer

Opširnije: Poziv za učesnike - RUR.IT.A.N.I.A. Program međunarodne mobilnosti i digitalnih veština mladih...