Inkluzivni pokret raspisuje konkurs za mlade (18-30 godina) koji žele da učestvuju na omladinskoj razmeni All inclusive – Applying Artistic Theater Methods in Youth Work with Handicapped or Disadvanteged Youth u Ključu, Bosni u periodu od 03.11.2017 - 11.11.2017. godine.

Opširnije: Poziv za učešće na omladinskoj razmeni All inclusive

skolasajtOve jeseni, u Startit Centru Novi Sad, organizovaćemo besplatni kurs pravljenja sajtova za nezaposlene žene. Kurs se sastoji iz dva dela, HTML-a i CSS-a kao prvog i JavaScripta kao drugog dela.

Opširnije: Prvi besplatni kurs pravljenja sajtova u Novom Sadu za žene — prijavi se ili prosledi

Pozivamo vas da se prijavite na omladinsku razmenu ’’Luciernaga Project’’ na koji kao partneri španske organizacije  DeAmicita šaljemo 4 naša učesnika/učesnice uzrasta od 18 do 25 godine. Omladinska razmena će se održati u malom mestu Gargantilla del Lozoya blizu Madrida u Španiji od 10.-20. jula (10. dolazni, 20. odlazni dan).

Opširnije: POZIV ZA UČESNIKE: omladinska razmena Luciernaga - Španija 10. - 20 jul 2017

Inicijativa mladih za ljudska prava, u okviru programa regionalne razmene, organizuje studijsku posetu Rožajama (Crna Gora) od 23. do 25. juna.

Tokom ove posete učesnici će biti u prilici da slušaju predavanja o ratnim sukobima na prostoru Crne Gore i zločinima koji su počinjeni tokom devedesetih godina. Pored toga učesnike programa očekuju i druga brojna predavanja o kulturi, prevazilaženju predrasuda i stereotipa među mladima kroz saradnju kao i projekcija filma „Bukovica“.

Opširnije: Konkurs za studijsku posetu Rožajama

Da li i vi imate komšiju ili komšinicu kraja koji su osvojali nagrade na Republičkim takmičenjima? Ili imate prijatelje iz kraja koji su pomagali zajednici, ali se o njima nikad nije pisalo u medijima? Vreme je da proslavimo te svakodnevne heroje! Vreme je da ih učiniš vidljivim tako što ćeš postati deo iSerbia tima!

Opširnije: Škola web novinarstva o „Zvezdama iz kraja“

Atlantski savet Srbije uz podršku ambasade SAD u Beogradu organizuje prvu “Letnju školu atlantskih integracija” u Srbiji. Škola će biti održana u Kovačici, od 3. do 7. jula 2017. godine i namenjena je mladim, društveno aktivnim ljudima, studentima i članovima omladina političkih partija.

Opširnije: Letnja škola atlantskih integracija