slika3Studenti Fakulteta organizacionih nauka: Anja Spasojević, Miloš Milosavljević, Nemanja Jevtić i Velizar Stefanović, osvojili su prvo mesto na Internacionalnom takmičenju u upravljanju projektima “International Project Management Championship 2017”.

Opširnije: Studenti FON-a osvojili prvo mesto na Internacionalnom takmičenju u upravljanju projektima...

18740178 132935707265248 2895536818342790597 nTrodnevni SmartCity.Education festival održan je u hotelu Radisson Blu Old Mill u organizaciji Fridrih Nauman fondacije i Udruženja BEUM između 26. i 28. maja.

Centralni događaj festivala bila je trodnevna konferencija na kojoj su govorili eksperti iz domena pametnih gradova iz regiona i Evrope. Pored konferencije gosti su imali priliku da posete radionicu "CityOS Air Story" o tehnološkim rešenjima za poboljšanje kvaliteta vazduha, Kids Lab radionicu za decu školskog uzrasta na temu robotike, kao i Fuckup Night, svetski brend nastao u Meksiku 2012. godine gde preduzetnici pred publikom govore o svojim najvećim neuspesima i šta su iz njih naučili.

Opširnije: Završen prvi SmartCity.Education Festival 2017

Slika za saopštenjeKako da napišem dobar CV? Da li sam previše izazovno obučena? Kako da ostavim dobar utisak na razgovoru za posao? Da li je to dovoljno? Sve su ovo pitanja koja muče svaku mladu osobu na samom početku karijere. Ukoliko i ti imaš slične dileme, Vruća stolica te priprema za tvoj najveći izazov do sada. Ovo je tvoja prilika!

Opširnije: Ovo je tvoja prilika: Vruća stolica 2017

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu organizuje posetu kompaniji JTI u četvrtak 25.maja 2017.godine od 11 časova.  Poseta je namenjena studentima završnih godina osnovnih i master studija i diplomiranim studentima Ekonomskog, Pravnog i Fakulteta organizacionih nauka.

Opširnije: Poseta kompaniji JTI

finalnoKrovna organizacija mladih Srbije organizuje godišnji forum omladinske politike, kao najveći godišnji događaj na kome želimo da okupimo najznačajnije partnere i aktere omladinske politike u Srbiji. Godišnji forum omladinske politike biće održan u četvrtak 25. maja 2017. godine u Beogradu u Skupštini Grada Beograda sa početkom u 12h. 

Opširnije: Forum omladinske politike Krovne organizacije mladih Srbije

kako si doeno odluku sta zelis da studirasOvogodišnje istraživanje o izboru studija na sajtu Prijemni.infostud.com, u kojem je učestvovalo 1400 maturanata, pokazalo je da većina njih, čak 81% planira da upiše fakultet.

Među najodlučnijima, najviše anketiranih planira upis na medicinu (medicinske nauke) ili informacione tehnologije - oko 12%, što je bio trend i u 2016. Na trećem mestu su ekonomija, bankarstvo i finansije (oko 8%), slede inženjerstvo, psihologija i pravo sa oko 5%. Za maturante koji se još uvek dvoume kuda dalje, skoro su jednako primamljive bile psihologija, medicina, ekonomija i informacione tehnologije (16.0 – 16.6%), a ovoj kategoriji interesantne su i vojne, bezbedonosne i policijske nauke (12.2%).

Opširnije: Državni fakulteti i dalje drže primat, najpopularnije struke medicina i IT