Danas se navršava 75. godina od kada je po naredbi zapovednika SS-trupa i Gestapoa Hajnriha Himlera započeto sistemsko uništavanje naših predaka iz evropskih država, izdata16. decembra 1942. godine. Ovom naredbom započeta je deportacija Roma i Sinta u "porodični logor" Aušvic – Birkenau (Cigojnerlager). Zatočeni ovog logora poticali su sa teritorija Nemačke, kao i okupiranih država, poput Austrije, Češko-Slovačke, Poljske, Francuske, Jugoslavije, Belgije, ali i sa područja Norveške, Španije i okupiranog dela Sovjetskog Saveza. Ovom prilikom Koalicija romske omladine (KROS) podseća da do dana današnjeg nisu isplaćene reparacije žrtvama Roma i Sinta od strane Savezne Republike Nemačke!

Opširnije: Nacionalni dan sećanja na stradale Rome u II svetskom ratu

Ministarstvo omladine i sporta Vas poziva da se uključite u konsultativni proces izrade Akcionog plana za sprovođenje Nacionalne strategije za mlade, za period od 2018. do 2020. godine.

U skladu sa načelima omladinske politike i dosadašnjom praksom u postupcima pripreme propisa i javnih politika, Ministarstvo omladine i sporta poziva sve zainteresovane, a posebno mlade, predstavnike/ce udruženja mladih i za mlade kao i lokalnih kancelarija za mlade, da se uključe u proces izrade budućeg trogodišnjeg Akcionog plana za sprovođenje Nacionalne strategije za mlade. Konsultativni sastanci predstavljaju priliku da se zajednički osvrnemo na do sada postignute rezultate definisane Strategijom, kao i da definišemo predlog prioriteta za period do 2020. godine. Kroz seriju od 5 sastanaka, želimo da zajedno sa mladima i onima koji predstavljaju njihove interese, definišemo predloge aktivnosti, mera i indikatora za naredni Akcioni plan.

Opširnije: Poziv za uključenje u konsultativni proces izrade Akcionog plana za sprovođenje Nacionalne...

Krovna organizacija mladih Srbije ima veliko zadovoljstvo da pozove sve zainteresovane pojedince/ke, članove/ice organizacija i druge aktere omladinske politike da prisustvuju i aktivno učestvuju na Konferenciji o bezbednosti mladih koja se organizuje u okviru projekta “Mladi u fokusu”, koji sprovodi Krovna organizacija mladih Srbije, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Opširnije: Konferencija o bezbednosti mladih u Srbiji

sajamPrivredni forum mladih ove zime priprema projekat “Put mladog preduzetnika” sa idejom da motiviše, inspiriše i podstakne mlade u razvijanju sopstvenog biznisa. Projekat je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta, a njegov centralni događaj, Sajam omladinskog preduzetništva, se održava od 13. do 15. decembra u hotelu Zira.

Opširnije: SAJAM OMLADINSKOG PREDUZETNIŠTVA

POZIV STUDENTIMA UNIVERZITETA U BEOGRADU

Vidiš svoju buduću karijeru u razvoju novih tehnologija? Želiš da se informišeš o tome kako je raditi u sektoru inovacija? Zanima te kako izgleda jedan radni dan u timovima za razvoj i istraživanje i kako se nove ideje sprovode u dela?

Opširnije: Panel diskusija „Inovacije — tvoja buduća karijera“

event naslovna„Svaki ljudski život je vredan poštovanja od onog momenta kada se čovek rodi“; ovim rečima je Tatjana Vojtehovski započela emisiju 1995. godine radeći intervju sa Merlinkom i Sanelom. Merlinka i Sanela bile su transeksualne prostitutke. Vjeran Miladinović Merlinka je ubijen.

Opširnije: Seks rad i mediji – zašto (ne) danas?