hackathon1Studentska organizacija AIESECpo drugi put u Beograduorganizuje projekat "Globalna škola preduzetništva. Projekat će početi sa realizacijom 12. marta i trajaće do 16. aprila 2017. godinе, dok će se svake nedelje održavati aktivnosti poput tematske radionice sa kompanijama, zatim sastanci sa mentorima, kao i redovni sastanci tima sa inostranim tim liderima iz Japana, Nemačke i Portugala.

Opširnije: Globalna škola preduzetništva

Ako te zanimaju društveno preduzetništvo i inovacije, ako želiš da menjaš stvari oko sebe, ako razmišljaš o tome šta želiš da radiš u budućnosti – pridruži nam se na Social Impact Award kick-off događaju sa temom „Inovacijama do boljeg društva“ 28. februara od 18:00 časova na Fakuletu organizacionih nauka. Imaćeš prilike da čuješ priče ljudi koji su ušli u preduzetničke vode, sa misijom da stvore bolje društvo.

Opširnije: Da li će inovacije promeniti svet?

junioaraPrema istraživanju o potrebama IT sektora u Srbiji, koje je sprovela kompanija Infostud tokom februara meseca, vidi se velika potreba za zapošljavanjem IT juniora u 2017. godini. Gotovo sve IT kompanije imaju poteškoća u pronalaženju kvalitetnih zaposlenih, te su spremne da pomognu obrazovnim ustanovama oko programa obuke i praksi za prekvalifikaciju u IT.

Opširnije: RASTE POTREBA ZA IT JUNIORIMA U 2017. GODINI

PosterU sredu, 22. februara 2017. godineu zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu biće otvoren konkurs za novi ciklus prakse u grčkim kompanijama i održan Sajam praksi u organizaciji Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu.

Opširnije: Sajam praksi u grčkim kompanijama

slika5Studentska organizacija ESTIEM LG Beograd organizuje jedanaesti put zaredom projekat „Case Study Show 2017“, koji će se održati u periodu od 3. do 11. marta na Fakultetu organizacionih nauka i u Narodnoj banci Srbije.

Opširnije: Jedanaesti Case Study Show

knjigoskop-logoBlog za dečju i omladinsku literaturu Knjigoskop objavio je dobitnike svojih godišnjih priznanja za 2016. godinu. Priznanja Knjigoskopa se dodeljuju neformalno i njihova uloga je da skrenu pažnju na kvalitetne naslove domaćih izdavača i značajne izdavačke poduhvate u oblasti literature za decu i mlade.

Opširnije: GODIŠNJA PRIZNANJA KNJIGOSKOPA ZA 2016.