BNE16-02Zahvaljujući entuzijazmu prošlogodišnjih takmičara, sa ponosom najavljujemo drugi po redu BNE HAKATON- BITE OF A WEB koji se održava 3. i 4. decembra. Generalni pokrovitelj, kompanija ByteOut zadaje zadatak koji će tročlane ekipe rešavati 24h. Zadatak će biti poznat na sam dan takimčenja, tako da će vaša spremnost za rad u timu i rešavanja problema koje vas sutra čekaju u praksi biti na pravom testu.

Opširnije: Inženjeri zablistajte!

Poceo veliki nacionalni projekat za mlade Buducnost za 5Kao odgovor na veoma visoku stopu nezaposlenosti mladih (15-30 godina) koja iznosi čak 43% u Srbiji i činjenicu da mladima u proseku treba dve godine nakon završene škole/studija da nađu prvi posao, organizacije „Centar E8“ i „Unija srednjoškolaca Srbije“ su započele veliki nacionalni projekat “Budućnost #za5”. Projekat ima za cilj da motiviše i podstakne srednjoškolce i studente da iskoriste svoj potencijal, budu proaktivniji u traženju zaposlenja i lakše dođu do svog prvog posla i podržan je od strane Ministarstva omladine i sporta, Coca-Cola Fondacije i V+O Communication.

Opširnije: Počinje veliki nacionalni projekat za mlade “BUDUĆNOST #ZA5”

Novi-SadEvropski omladinski forum proglasio je večeras grad Novi Sad za evropsku prestonicu mladih za 2019. godinu.

Nezavisni žiri Evropskog omladinskog foruma, izabrao je Novi Sad između 5 finalista, grada Amiens iz Francuske, Derry City & Strabane i Manchester iz Velike Britanije i grada Perugia iz Italije.

Opširnije: Novi Sad - Evropska prestonica mladih 2019. godine

14991280 1192882400758190 1936770561701592009 oU utorak,22.11.2016 u 19h na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu,održaće se tribina pod nazivom "Eutanazija - milosrđe ili ubistvo?".Tribinu organizuje studentska organizacija ELSA Beograd.

Opširnije: Tribina "Eutanazija - milosrđe ili ubistvo?"

sdoejdweSocial Care je projekat studentske organizacije AIESEC koji ima za cilj da kroz kreativne radionice ulepša živote i razbije predrasude o marginalizovanom društvu i deci bez roditeljskog staranja. Radionice se održavaju tokom čitave godine uz pomoć volontera iz celog sveta, koji svojim internacionalizmom pružaju drugačije iskustvo i pomažu delegatima da upoznaju svet na drugačiji način.

Opširnije: Humanost. Kreativnost. Multikulturalnost – Projekat Social Care

PFMPrivredni forum mladih u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, a uz podršku Razvojne agencije Srbije organizuje konferenciju „Privredni forum mladih 2016“, koja se realizuje u okviru projekta „Karavan omladinskog preduzetništva – Program podrške osnivanju omladinskih kompanija, kao i osnaživanju i pospešivanju omladinskog preduzetništva na teritoriji Republike Srbije“.

Opširnije: “PRIVREDNI FORUM MLADIH 2016 V.2” - konferencija omladinskog preduzetništva