Zrenjanin - Slogan sadržine "Mudrija akcija danas, svetlija budućnost sutra" je pobedio na internacionalnom takmičenju koje je raspisala Svetska banka, a njegov autor je sedamnaestogodišnji gimnazijalac Ivan Benović iz Zrenjanina. Tako je godišnji sastanak Svetske banke, održan septembra u Singapuru, protekao obeležen aktivnostima za globalno rešenje siromaštva, a pod sloganom mladog Zrenjaninca.

Opširnije: Mudrija akcija danas, svetlija budućnost sutra"

 Birajte sa liste slobodnih angažmana. Za više informacija ili da predate svoju prijavu kontaktirajte Simonu - Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Takođe ne zaboravite da se prijavite u našu bazu podataka www.riversee.org ukoliko želite da vaša prijava bude razmatrana za volonterske angažmane.

Opširnije: POZIV VOLONTERIMA – SLOBODNI VOLONTERSKI ANGAŽMANI

 Za najneverovatnija dostignuća na polju friziranja ličnih stranica MyEXIT Crew će dodeljivati po jednu kartu za EXIT 007 svake nedelje u podne.

 www.myexit.org

 U petak 23. februara sa početkom u 21h u velikoj dvorani SKCa, legendarna grupa Kud Idijoti će održati završni koncert jednogodišnje ex-yu turneje povodom 25. godina postojanja benda. Idijoti su jedna od retkih grupa koja je uspela da preživi za sve ovo vreme i da konstantno povećava krug svojih obožavalaca na prostoru bivše Jugoslavije. Njihov karakteristićan zvuk protkan provokativnim i iskrenim tekstovima o temama koje dotačinju kako pojedica tako i društvo u celini pleni svakog ko sluša gitarsku muziku. Bend je ostavio toliki trag u muzici da je mnogo grupa izjavljivalo da su nastali nakon slušanja njihovih pesama i odgledanih koncerata.

Opširnije: Kud Idijoti u Beogradu

 Na listi prestižnog američkog časopisa "Holiwood Reporter", među deset najznačajnijih filmova na Berlinskom Festivalu, našla se i "Klopka", Srdana Golubovića, za koju se ističe da uspešno balansira između zahteva umetničkog filma i bioskopskog 'film noara'.

Opširnije: " Klopka" na listi 10 najboljih filmova u Berlinu

 FEST, prvi put održan 1971., predstavlja glavno filmsko dešavanje u Srbiji koje svake godine obiluje dobrim filmovima. Povodom manifestacije koja se ove godine održava 35. put, TV Cinemania je za mesec mart priredila filmski ciklus pod nazivom Post FESTum.

Opširnije: Post FESTum