Od 22. do 24. februara u Kragujevcu će se održati festival Slobodna zona, a ulaz na sve projekcije će biti slobodan. Izbor od 6 filmova sa beogradskog festivala biće prikazan u 12 gradova u Srbiji! Filmove će biti prikazani u Kraljevu, Kragujevcu, Leskovcu, Nišu, Užicu, Novom Pazaru, Čačku, Dimitrovgradu, Zrenjaninu, Kikindi, Subotici i Priboju.

Opširnije: Slobodna Zona u Kragujevcu

 Iako je delovalo da su autori Exita načelno postigli dogovor Dušan Kovačević je ponovouputio optužbe na račun organizatora festivala. Na sajtu http://www.exit-team.org/ izdao je saopštenje u kome navodi da je dovođenje bendova Red Hot Chili Peppers, Beastie Boys, Wu Tang Clan, Chemical Brothers nelegalno.

Opširnije: Novi sukobi autora Exita

 Deca i partnerka legendarnog kuma soula, James Brown-a, dogovorili su se gde će sahraniti pevača koji je preminuo pre dva meseca, saopštio je njegov advokat. Advokat Robert Rosen rekao je da su se daca i njegova supruga dogovorili oko mesta sahrane ali je naveo da će lokacija ostati tajna.

Opširnije: James Brown će konačno biti sahranjen

 Beograđanka Sandra Stojanović osvojila je američko priznanje da je među tri najbolja mlada snimatelja na svetu.
Počasnu plaketu dobila je na 21. godišnjoj dodeli nagrada Američke asocijacije snimatelja u Holivudu. Nagrada joj je dodeljena za diplomski film "Karolinino raskršće", koji je snimila za Američki filmski institute u Los Anđelesu

Opširnije: TV snimateljka među najboljima

 Na 35. međunarodnom filmskom festivalu u Beogradu, koji svečano počinje u petak, 23. februara, do 4. marta biće prikazano oko 80 filmova iz tridesetak zemalja, u selekciji umetničkog direktora Miroljuba Vučkovića. U planu je ukupno 200 premijernih i repriznih projekcija u Centru „Sava”, Domu sindikata, Dvorani kulturnog centra i Muzeju Kinoteke.

Opširnije: Da li si kadar za FEST?

 Srpska policija razbila je juče ujutro "profesorsku mafiju" i u akciji Službe za organizovani kriminal uhapsila  Emiliju Stanković (53), pomoćnika ministra prosvete, i Svetu Purića (53), dekana Pravnog fakulteta u Kragujevcu, zbog sumnje da su godinama primali mito i za taj novac propuštali studente na ispitima!

Opširnije: Uhapšena profesorska mafija