Obaveštavamo javnost da su studenti Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu u ponedeljak (11-12.30 časova) održali protest u dekanatu Filološkog fakulteta u okviru kog su još jednom ponovili i predali svoje zahteve dekanki fakulteta prof. dr Ljiljani Marković.

Opširnije: Studentski protest na Filološkom fakultetu

01U četvrtak, 28.09, u Centru „Jaki mladi“ (Bulevar kralja Aleksandra 251) Beograd, od 15 do 18 časova, za korisnike Centra “Jaki mladi” biće organizovani susreti sa poslodavcima i simulacija razgovora za posao.

Predstavnici 13 kompanija, među kojima su MK Group, PepsiCo, Coca Cola, Hoteli Crowne Plaza i Hyatt Regency, V+O Communication, Moja obuka, Mazda, Gi Group HR Solutions d.o.o, Confluence Property Management i drugi posetiće Centar “Jaki mladi” i sa zainteresovanim mladim ljudima organizovati simulaciju razgovora za posao, pružiti im pomoć u pisanju radne biografije i odgovoriti na sva pitanja koja se tiču prvih profesionalnih koraka i razvoja karijere. HR profesionalci i preduzetnici će, kroz razgovor, sa mladim ljudima podeliti savete koji će im pomoći savladaju tremu od razgovora za posao i lakše prevaziđu sve prepreke koje ih čekaju na putu do posla.

Opširnije: Upoznajte poslodavce

RMP 1Ukoliko voliš da istražuješ i zanima te da naučiš o poslovnoj strategiji i internim procesima jedne kompanije, prijavi se na Reverse Mentorship program! Konkurs je otvoren do 11.oktobra, a prijave se vrše putem LINKA. Program organizuje outsourcing kompanija Trizma sa ciljem da uključi mlade u razvoj organizacione kulture.

Opširnije: Reverse Mentorship program

Završni događaj - AmChamps letnja škola MediumPolaznici AmChamps letnje škole powered by Banca Intesa na završnom događaju u Američkoj privrednoj komori predstavili su svoje projekte na temu unapređenja odnosa sa klijentima. Projekat „Skrati vreme u redu“ dobio je najviše ocene žirija, a njegovi autori Milana Milanović, Danijela Filipović, Maja Cvetinov i Anja Riznić nagrađeni su plasmanom u naredni, peti ciklus programa AmChamps – Mladi lideri promena.

Opširnije: PROGLAŠENI POBEDNICI AMCHAMPS LETNJE ŠKOLE POWERED BY BANCA INTESA

02-RYCO-Logotype-RGB-vector-1Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RKSM), organizacija sa sedištem u Tirani, počela je da radi u punom kapacitetu u utorak, 4. jula. Generalni sekretar ove organizacije, Đuro Blanuša, učestvovaće na ovogodišnjem Samitu zapadnog Balkana koji se održava u Trstu, zajedno sa visokim predstavnicima iz regiona i zemalja članica Evropske unije. Tom prilikom on će 12. jula predstaviti prvi program omladinskih razmena za zapadni Balkan.

Opširnije: Regionalna kancelarija za saradnju mladih počinje sa radom

global volunteerLeto sa sobom donosi mnoštvo putovanja i država, muziku raznih krajeva, ukuse iz mnogih delova sveta i ljude iz zemalja koje možda niste posetili do sada. Ali gde naći sve to na jednom mestu?

Događaj pod nazivom ,,Globalno selo u Beogradu”, u organizaciji najveće studentske organizacije na svetu AIESEC – Lokalne kancelarije Metropolitan,održaće se u subotu, 24.06. u periodu od 16h do 18h u Studentskom parku!

Opširnije: Globalno selo –internacionalno leto u Beogradu