Slika za saopštenjeKako da napišem dobar CV? Da li sam previše izazovno obučena? Kako da ostavim dobar utisak na razgovoru za posao? Da li je to dovoljno? Sve su ovo pitanja koja muče svaku mladu osobu na samom početku karijere. Ukoliko i ti imaš slične dileme, Vruća stolica te priprema za tvoj najveći izazov do sada. Ovo je tvoja prilika!

Opširnije: Ovo je tvoja prilika: Vruća stolica 2017

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu organizuje posetu kompaniji JTI u četvrtak 25.maja 2017.godine od 11 časova.  Poseta je namenjena studentima završnih godina osnovnih i master studija i diplomiranim studentima Ekonomskog, Pravnog i Fakulteta organizacionih nauka.

Opširnije: Poseta kompaniji JTI

finalnoKrovna organizacija mladih Srbije organizuje godišnji forum omladinske politike, kao najveći godišnji događaj na kome želimo da okupimo najznačajnije partnere i aktere omladinske politike u Srbiji. Godišnji forum omladinske politike biće održan u četvrtak 25. maja 2017. godine u Beogradu u Skupštini Grada Beograda sa početkom u 12h. 

Opširnije: Forum omladinske politike Krovne organizacije mladih Srbije

kako si doeno odluku sta zelis da studirasOvogodišnje istraživanje o izboru studija na sajtu Prijemni.infostud.com, u kojem je učestvovalo 1400 maturanata, pokazalo je da većina njih, čak 81% planira da upiše fakultet.

Među najodlučnijima, najviše anketiranih planira upis na medicinu (medicinske nauke) ili informacione tehnologije - oko 12%, što je bio trend i u 2016. Na trećem mestu su ekonomija, bankarstvo i finansije (oko 8%), slede inženjerstvo, psihologija i pravo sa oko 5%. Za maturante koji se još uvek dvoume kuda dalje, skoro su jednako primamljive bile psihologija, medicina, ekonomija i informacione tehnologije (16.0 – 16.6%), a ovoj kategoriji interesantne su i vojne, bezbedonosne i policijske nauke (12.2%).

Opširnije: Državni fakulteti i dalje drže primat, najpopularnije struke medicina i IT

Finale Centrifuge Fotografija 1Mladi, čijim je inovativnim idejama za programe u oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja potrebna podrška, mogu u narednih deset dana svoje projektne ideje prijaviti na konkurs Superste.net, koji je ove godine deseti put zaredom pokrenula Erste Banka. Pravo učešća imaju formalne i neformalne grupe i pojedinci, a za realizaciju ideja čiji je cilj unapređenje kvaliteta života lokalnih zajednica, pored mentorske podrške obezbeđen je i fond od 7,2 miliona dinara.   

Opširnije: Superste.net – još deset dana za prijavu inovativnih ideja iz oblasti kulture, umetnosti i...

StartUp karavan za5 u Kragujevcu 1 SmallDanas je, za više od 100 srednjoškolaca u Kragujevcu, održana prva radionica o preduzetništvu pod nazivom “Works at Sam svoj gazda”, čime je zvanično označen početak “StartUp karavana #za5” koji će se tokom maja meseca održati u pet gradova u Srbiji. Naredne radionice biće organizovane u prostorijama Privredne komore Srbije, u Beogradu (11. maja), Nišu (16, maja), Novom Sadu (18. maja) i Subotici (22. maja) u terminu od 12 do 14 h.

Opširnije: “StartUp karavan #za5” u 5 gradova u Srbiji