02-RYCO-Logotype-RGB-vector-1Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RKSM), organizacija sa sedištem u Tirani, počela je da radi u punom kapacitetu u utorak, 4. jula. Generalni sekretar ove organizacije, Đuro Blanuša, učestvovaće na ovogodišnjem Samitu zapadnog Balkana koji se održava u Trstu, zajedno sa visokim predstavnicima iz regiona i zemalja članica Evropske unije. Tom prilikom on će 12. jula predstaviti prvi program omladinskih razmena za zapadni Balkan.

Opširnije: Regionalna kancelarija za saradnju mladih počinje sa radom

global volunteerLeto sa sobom donosi mnoštvo putovanja i država, muziku raznih krajeva, ukuse iz mnogih delova sveta i ljude iz zemalja koje možda niste posetili do sada. Ali gde naći sve to na jednom mestu?

Događaj pod nazivom ,,Globalno selo u Beogradu”, u organizaciji najveće studentske organizacije na svetu AIESEC – Lokalne kancelarije Metropolitan,održaće se u subotu, 24.06. u periodu od 16h do 18h u Studentskom parku!

Opširnije: Globalno selo –internacionalno leto u Beogradu

sc15 6 MediumSvesni važnosti neformalnog obrazovanja i stvaranja internacionalnih poznanstava, Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd organizuje Međunarodni stručni akademski seminar pod nazivom „Think LEAN”.

Opširnije: Međunarodni stručni akademski seminar „Think LEAN”

Za 4 dana istice rok za prijavu za zajednički konkurs Univerziteta u Beogradu- Centra za razvoj karijere i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Otvorena mesta za praksu ponudili su sledeće organizacije – AirSERBIA, Aerodrom Nikola Tesla, Železnice Srbije, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, JP Putevi Srbije, Agencija za upravljanje lukama i druga javna preduzeća, stručne ustanove i agencije iz resora ministarstva. Zanimljive pozicije na kojima će praktikanti raditi su, između ostalih, i Letačka operativa, IT sektor, Ljudski resursi, Sektor za vazdušni saobraćaj i transport opasne robe, Sektor za tehničko kolske poslove…

Opširnije: Još 4 dana za prijavu na konkurs za 130 zanimljivih pozicija za praksu za studente Univerziteta u...

slika3Studenti Fakulteta organizacionih nauka: Anja Spasojević, Miloš Milosavljević, Nemanja Jevtić i Velizar Stefanović, osvojili su prvo mesto na Internacionalnom takmičenju u upravljanju projektima “International Project Management Championship 2017”.

Opširnije: Studenti FON-a osvojili prvo mesto na Internacionalnom takmičenju u upravljanju projektima...

18740178 132935707265248 2895536818342790597 nTrodnevni SmartCity.Education festival održan je u hotelu Radisson Blu Old Mill u organizaciji Fridrih Nauman fondacije i Udruženja BEUM između 26. i 28. maja.

Centralni događaj festivala bila je trodnevna konferencija na kojoj su govorili eksperti iz domena pametnih gradova iz regiona i Evrope. Pored konferencije gosti su imali priliku da posete radionicu "CityOS Air Story" o tehnološkim rešenjima za poboljšanje kvaliteta vazduha, Kids Lab radionicu za decu školskog uzrasta na temu robotike, kao i Fuckup Night, svetski brend nastao u Meksiku 2012. godine gde preduzetnici pred publikom govore o svojim najvećim neuspesima i šta su iz njih naučili.

Opširnije: Završen prvi SmartCity.Education Festival 2017