IMG-3367 MediumOpredeljena da ulaže u razvoj mladih talenata, Gorenje Grupa kao jedan od vodećih evropskih proizvođača aparata za domaćinstvo, ove godine bila je pokrovitelj prvog takmičenja učenika, studenata i profesionalnih kuvara - „Gastro izazov Dunavskog regiona“. Program takmičenja za zemlje regiona po prvi put se održalo u okviru Međunarodnog sajma turizma u Novom Sadu, od 05. do 07. oktobra.

Opširnije: Gorenje pokrovitelj gastro izazova Dunavskog regiona

SZ 13 banerFilmski festival Slobodna Zona koji se održava po 13. put od 1. do 6. novembra u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, predstavlja angažovane igrane i dokumentarne filmove koji su oduševili publiku i žirije festivala širom sveta. U želji da što više filmova nađe put do gledalaca i selektorski tim Slobodne Zone bogatiji je za dvoje mladih i talentovanih autora. Montažerka Jelena Maksimović i reditelj Ivan Bakrač kao selektori regionalnog programa napravili su zaista sjajan odabir filmova iz zemalja bivše Jugoslavije i regiona. Zahvaljujući tome, publika u Novom Sadu i Nišu će ove godine imati priliku da vidi veći broj filmova nego što je to bio slučaj do sada.

Opširnije: Slobodna Zona otkriva prve naslove ovogodišnjeg programa

Fondacija Tempus organizuje Nacionalni informativni dan o omladinskoj komponenti Erazmus+ programa, u utorak, 31. oktobra 2017. godine, od 11:00 do 17:00 časova u Beogradu, u hotelu „Metropol“, Bulevar Kralja Aleksandra 69.

Opširnije: Erazmus+ nedelja

slika 1Savez studenata Fakulteta organizacionih nauka sedmi put organizuje Konferenciju studenata organizacionih nauka pod pokroviteljstvom Fakulteta organizacionih nauka i kompanije Nelt. Ideja konferencije je da se studentima omogući još jedan vid sticanja znanja iz oblasti informacionih tehnologija i menadžmenta, ali i  da se međusobno upoznaju, druže i steknu nove veštine.  

Opširnije: Sedma po redu Konferencija studenata organizacionih nauka

msp0Da li spadate u 75% mladih iz zemalja zapadnog Balkana koji nikad nisu putovali van granica svoje zemlje?! Prema istraživanju agencije „Pasha’s Fountain“ najčešći uzroci za takvo stanje su nedostatak novca i slobodnog vremena, dok je više od 87% ispitanika odgovorilo da bi želelo da poseti neku od okolnih zemalja.

Opširnije: MLADI SA BALKANA RETKO PUTUJU

vdkzSvi oni koji traže posao, ali i šansu da steknu prvo radno iskustvo mogu od 11. do 18. oktobra da posete sedmi regionalni online Sajam zapošljavanja i obrazovanja "Virtualni dani karijera i znanja 2017.".

Osmi regionalni sajam zapošljavanja i obrazovanja „Virtuelni dani karijera i znanja 2017.“, ove godine biće održan od 11. do 18. oktobra, na adresi http://dankarijera.com/RS/ . Kao i prethodnih godina, sajam se realizuje u saradnji sajta Poslovi.infostud.com i obrazovnih sajtova koji su deo „Infostud grupacije“, sajta Moj-posao.net iz Hrvatske i Posao.ba iz Bosne i Hercegovine.

Opširnije: Prilika za zaposlenje na preko 200 radnih pozicija na predstojećem Sajmu zapošljavanja i obrazovanja