msp0Da li spadate u 75% mladih iz zemalja zapadnog Balkana koji nikad nisu putovali van granica svoje zemlje?! Prema istraživanju agencije „Pasha’s Fountain“ najčešći uzroci za takvo stanje su nedostatak novca i slobodnog vremena, dok je više od 87% ispitanika odgovorilo da bi želelo da poseti neku od okolnih zemalja.

Opširnije: MLADI SA BALKANA RETKO PUTUJU

vdkzSvi oni koji traže posao, ali i šansu da steknu prvo radno iskustvo mogu od 11. do 18. oktobra da posete sedmi regionalni online Sajam zapošljavanja i obrazovanja "Virtualni dani karijera i znanja 2017.".

Osmi regionalni sajam zapošljavanja i obrazovanja „Virtuelni dani karijera i znanja 2017.“, ove godine biće održan od 11. do 18. oktobra, na adresi http://dankarijera.com/RS/ . Kao i prethodnih godina, sajam se realizuje u saradnji sajta Poslovi.infostud.com i obrazovnih sajtova koji su deo „Infostud grupacije“, sajta Moj-posao.net iz Hrvatske i Posao.ba iz Bosne i Hercegovine.

Opširnije: Prilika za zaposlenje na preko 200 radnih pozicija na predstojećem Sajmu zapošljavanja i obrazovanja

Obaveštavamo javnost da su studenti Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu u ponedeljak (11-12.30 časova) održali protest u dekanatu Filološkog fakulteta u okviru kog su još jednom ponovili i predali svoje zahteve dekanki fakulteta prof. dr Ljiljani Marković.

Opširnije: Studentski protest na Filološkom fakultetu

01U četvrtak, 28.09, u Centru „Jaki mladi“ (Bulevar kralja Aleksandra 251) Beograd, od 15 do 18 časova, za korisnike Centra “Jaki mladi” biće organizovani susreti sa poslodavcima i simulacija razgovora za posao.

Predstavnici 13 kompanija, među kojima su MK Group, PepsiCo, Coca Cola, Hoteli Crowne Plaza i Hyatt Regency, V+O Communication, Moja obuka, Mazda, Gi Group HR Solutions d.o.o, Confluence Property Management i drugi posetiće Centar “Jaki mladi” i sa zainteresovanim mladim ljudima organizovati simulaciju razgovora za posao, pružiti im pomoć u pisanju radne biografije i odgovoriti na sva pitanja koja se tiču prvih profesionalnih koraka i razvoja karijere. HR profesionalci i preduzetnici će, kroz razgovor, sa mladim ljudima podeliti savete koji će im pomoći savladaju tremu od razgovora za posao i lakše prevaziđu sve prepreke koje ih čekaju na putu do posla.

Opširnije: Upoznajte poslodavce

RMP 1Ukoliko voliš da istražuješ i zanima te da naučiš o poslovnoj strategiji i internim procesima jedne kompanije, prijavi se na Reverse Mentorship program! Konkurs je otvoren do 11.oktobra, a prijave se vrše putem LINKA. Program organizuje outsourcing kompanija Trizma sa ciljem da uključi mlade u razvoj organizacione kulture.

Opširnije: Reverse Mentorship program

Završni događaj - AmChamps letnja škola MediumPolaznici AmChamps letnje škole powered by Banca Intesa na završnom događaju u Američkoj privrednoj komori predstavili su svoje projekte na temu unapređenja odnosa sa klijentima. Projekat „Skrati vreme u redu“ dobio je najviše ocene žirija, a njegovi autori Milana Milanović, Danijela Filipović, Maja Cvetinov i Anja Riznić nagrađeni su plasmanom u naredni, peti ciklus programa AmChamps – Mladi lideri promena.

Opširnije: PROGLAŠENI POBEDNICI AMCHAMPS LETNJE ŠKOLE POWERED BY BANCA INTESA