PanelZašto je bitno šta pažljivo biramo šta jedemo? Zašto odabrati organsko voće i povrće pored rafova punih namirnica koje su istog oblika, boje i veličine, i izgledaju kao da su serijski proizvedene? Koliko su pesticidi i hemikalije naširoko korišćene u konvencionalnoj poljoprivrednoj proizvodnji štetne po zdravlje ljudi?

Opširnije: Zdravstveni aspekti organske proizvodnje

Nedavno se u Beogradu okupilo preko 400 mladih sa ciljem da steknu nova znanja i upoznaju kolege iz oblasti automatskog testiranja softvera. Beograd je bio domaćin i predavača iz inostranstva koji su prenosili svoje iskustvo i divili se pozitivnom energijom i entuzijazmom mladih koji su prisustvovali događaju.

Opširnije: Završila se druga Belgrade Test konferencija

Nemanja Knežević foto 3 MediumRails Girls Beograd zajednica 2. i 3. decembra organizuje u Fabrici (Bulevar Despota Stefana 115) najveću do sad besplatnu radionicu za čak 100 učesnica. Radionica je, kao i do sad, posvećena savladavanju osnova veb programiranja uz korišćenje Ruby on Rails tehnologije.

Opširnije: Rails Girls Beograd radionica za 100 novih učesnica

Radionica na SIA SamituMeđunarodni skup najvećeg takmičenja za mlade na temu društvenog preduzetništva, „Social Impact Award” Samit, okupio je od 31. oktobra do 3. novembra na Avali više od 150 mladih ljudi iz 18 zemalja Evrope, autore najboljih ideja za pokretanje socijalnog biznisa u svojim državama. Oni su na skupu imali priliku da svoje poslovne zamisli predstave međunarodnoj publici i nauče kako da ih dalje razviju.
Četvorodnevna konferencija na Avali kulminacija je celogodišnjeg programa „Social Impact Award“. Proteklih godina održavana je u Beču, a ove godine po prvi put u našoj zemlji. Pored pobednika koje je u njihovim državama odabrao lokalni i međunarodni žiri, na skupu učestvuju i organizacije koje sprovode program u 18 zemalja, kao i partneri „Social Impact Award“.

Opširnije: Najveći skup omladinskog društvenog preduzetništva po prvi put u Srbiji

muzikon vizual 2Kamerni orkestar Muzikon ove jeseni na Kolarcu započinje koncertnu sezonu HYPERCUBE. Ciklus od 6 koncerata počinje 30. novembra izvođenjem dela Antonina Dvoržaka i Edvarda Griga, a koncertmajstor će biti Aleksandra Stojiljković.

Opširnije: Muzikon 2017 - HYPERCUBE

Saradnja FON i Microsoft MediumDanas je na Fakultetu organizacionih nauka svečano otvorena EDU Sinergija2017 i potpisan Memorandum o saradnji između FON-a i kompanije Microsoft.

Na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili Katarina Aleksić, savetnik za IKT iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja; prof.dr. Irini Reljin, pomoćnik ministra za elektronske komunikacije i poštanski saobraćaj, Ministarstvo, turizma i telekomunikacija; Anke den Ouden, generalna direktorka Multi-country regiona centralnoistočne Evrope; Željko Vujinović, direktor Microsoft-a za Srbiju; Dragan Tomić, direktor Microsoft razvojnog centrau Srbiji i prof. dr Milija Suknović, dekan Fakulteta organizacionih nauka.

Opširnije: Otvorena EDU Sinergija na Fakultetu organizacionih nauka