Pokret gorana Vojvodine vas poziva na radionicu “Nacionalna laboratorija za društvene inovacije” koja će se održati u utorak, 6. marta 2018. godine u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode (Radnička 20a) u Novom Sadu.

 

 

Radionica će se baviti društvenim izazovima na putu ka regionalnom pomirenju i pokrenuće kreiranje inovativnih alata za postizanje mira. Tokom radionice bavićemo se temama

  • (ne)saradnje udurženja građana, medija i javnih institucija po pitanjima društvenih problema;

  • pitanjem (ne)popularnosti teme mira i pomirenja u Srbiji;

  • uticajem regionalnih omladinskih razmena na pomirenje;

  • uloga tri sektora kada je u pitanju prekogranična saradnja;

  • prekogranična saradnja poslovnog sektora, sa fokusom na socijalna preduzeća i njihov uticaj na koheziju u regionu

Radionicu će voditi Branislav Trudić ispred Pokreta gorana Vojvodine i Ilija Jovanović ispred Edukativnog centra Kruševac.
 
Aktivnost se organizuje u sklopu projekta “Podeljena prošlost, zajednička budućnost” koji Pokret gorana Vojvodine realizuje u partnerstvu sa Omladinskim komunikativnim centrom iz Banja Luke, uz podršku Evropske Unije.
Radionica počinje u 12 časova i traje do 18:15 časova, sa predviđenom koktel pauzom. Za sve koji dolaze izvan Novog Sada, predviđeni su putni troškovi.

Prisustvo na radionici potrebno je prijaviti na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.do 4. marta, do 16 časova. Potrebno je da pošaljete vaše ime, prezime i naziv organizacije / institucije koju predstavljate. U slučaju da su vam potrebni putni troškovi, molimo vas da navedete odakle dolazite i okvirnu procenu putnih troškova.