[ lokalne akcije ]

LibertyCon2Organizacija Evropski Studenti Za Slobodu (European Students For Liberty) po prvi put organizuje svoju veliku godišnju konferenciju LibertyCon u Srbiji. Ova međunarodna konferencija je do sada organizovana u Luvenu (Belgija), Berlinu (Nemačka) i Pragu (Češka).

 

Nakon velikog uspeha Regionalnih konferencija u Beogradu koje su tradicionalno među najposećenijim ESFL konferencijama u Evropi, studenti iz Srbije i regiona će imati priliku da prisustvuju i trodnevnoj konferenciji LibertyCon koja je protekle godine u Pragu okupila više od 900 studenata, iz više od 50 zemalja širom sveta.

Tema konferencije je “Freedom of Expression” i predavanja će se kretati od političke teorije, do praktičnih političkih i ekonomskih pitanja, kriptovaluta, bezbednosti kao i startup preduzetništva. Pored prilike za upoznavanje studenata iz cele Evrope, na konferenciji će biti ponuđen i veliki broj besplatnih knjiga i publikacija.

Konferencija će biti održana od 13-15. aprila na Kolarcu. Cena ulaznice je 1000 dinara i može se kupiti online na adresi https://libertycon.net/ ili na biletarnici Kolarca.

Šta uključuje ulaznica?

-        Ulaz na konferenciju i sve događaje uz konferenciju

-        Sve obroke i pića

-        Dve žurke (petak i subota)

-        Piknik (u saradnji sa Kišobran timom)

-        Promo materijale

-        Sertifikat o učešću

LibertyCon je savršena prilika da se upoznate sa idejama slobode i trenutnim aktuelnim temama u svetu ali takođe i da upoznate neke od najpoznatijih govornika iz Amerike i Evrope. Fokus ove konferencije nije samo na predavanjima već i na umrežavanju učesnika. Osim glavnog programa imaćete priliku i da učestvujete na dinamičnim radionicama kao i na “speed-networking” sesiji gde za samo sat vremena možete da razmenite kontakte sa više od 100 ljudi.

Ko su govornici?

-        David Friedman, autor knjige “The Machinery of Freedom”, sin Miltona Fridmana, jedan od najcenjenijih teoretičara Anarhokapitalizma

-        Deirdre McCloskey, profesorka ekonomije, istorije i komunikacija na Univerzitetu u Čikagu. Pisac popularnih knjiga - The Bourgeois Virtues : Ethics for an Age of Commerce, Bourgeois Dignity: Why Economics Can't Explain the Modern World

-        Jamie Bartlett, autor knjige “The Dark Net” koja je prevedena na srpski

-        Leyla Husseyin, psihoterapeut. Njene kampanje za borbu protiv genetske mutilacije su nagrađivane širom sveta

-        Patrick Schumacher, direktor Zaha Hadid arhitektonske kuće

-        Alexander McCobbin, bivši CEO Students For Liberty, sadašnji CEO organizacije Conscious Capitalism

-        Mark Emery - kanadski kanabis aktivista, preduzetnik i politička figura

-        Brian OShea - direktor Striker Pierce obaveštajne agencije

Zašto LibertyCon?

Sedma po redu, LibertyCon je do sada okupila preko 6000 učesnika iz celog sveta. Ukoliko želite da saznate više o aktuelnim temama kao što su kriptovalute, investiranje u bitcoin, legalizacija marihuane, zaštita podataka na internetu, kao i kako da postanete uspešan preduzetnik, dođite na LibertyCon! LibertyCon je jedinstveno mesto gde se spajaju ideje iz političke teorije, nove tehnologije, trendovi i ideje sa slobodama izraza, mišljenja, diskusije i umetnosti.

Pridružite nam se od 13-15. aprila - Sloboda je ponovo u Beogradu!