[ kul preporuka ]

student4Istraživanje „Kulturni život i potrebe učenika srednjih škola“ obuhvatilo je 56 srednjih škola u 33 grada Srbije. Ono se nadovezuje se na istraživanje Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka iz 2010. godine - “Kulturni život i potrebe studenata univerziteta u Srbiji”. Ova dva važna istraživanja daju detaljnu sliku o životu i kulturnim potrebama mladih u Srbiji.

Opširnije: Istraživanje „Kulturni život i potrebe učenika srednjih škola“

student2Jump vam otkriva rešenje kako da koristite sjajan program « Au pair » i putujete u inostranstvo, cuvate decu, ucite strani jezik i sve to besplatno. Maja, aktivistkinja iz Jump organizacije, vam otkriva zanimljivosti i detalje ovog programa i zajedno sa Ninom deli svoja iskustva koja ce vas inspirisati da se prijavite. Možete procitati uputstvo kako da aplicirate, nadjete porodicu i zaobidjete zle agencije koje uzimaju mladima izmedju 50 i 320 EUR za te usluge.

Opširnije: Koristite “Au pair” program besplatno

book9Kada se posmatra generalna situacija u ovdašnjem školstvu, veoma je teško pretpostaviti da će se u narednih 5-10 godina ozbiljnije poboljšati situacija sa prilagođavanjem čitavog sistem školstva stvarnim potrebama našeg društva i poslovanja.

Opširnije: Preporuka: Koristite (besplatnu) online edukaciju

starKako naći pravu gazdaricu?
Ako ste student ili roditelj studenta jedna od prvih dilema kada visoko školovanje otpočne je „kako pronaći stan“. Ako još i nemate prethodnog iskustva možete se susresti sa svakojakim neprijatnostima. Tražite stan koji neće biti u prizemlju ili na prvom spratu, ali ni previše visoko.

Opširnije: Kako iznajmiti stan u Beogradu

student7Info portal TAKE ACTION ! Misije OEBS -a u Srbiji je mesto gde mozete svakodnevno (pa i vikendom) da se inforimisete o novim konkursima, putovanjima i studijama u inostranstvu. Ciljna grupa su nam svi gradjani/gradjanke koji zele da nesto promene u svoj zajednici, okolini, skoli, ali akcenat je stavljen na mlade, jer smatramo da su mladi u Srbiji nazalost marginalizovani i kao takvi zasluzuju bolji "tretman" nego sto ga imaju poslednjih 20 godina.

Opširnije: Info portal TAKE ACTION !