Home [akcija] Safety Code hakaton

Safety Code hakaton

42
0

Safety Code hakaton je pokrenut kao incijativa Krovne organizacije mladih Srbije  i biće organizovan u saradnji sa Udruženjem studenata informatike FONIS i finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta.

Cilj samog takmičenja jeste izrada aplikacije koja će pružiti pomoć bezbednosti mladih Srbije. Kao oblasti od najvećeg bezbednosnog značaja prepoznate su: vanredne situacije, ekološka bezbednost, bezbednost u saobraćaju, bezbednost na internetu, nasilje i zdravlje, stoga će se teme aplikacija ticati upravo ovih oblasti. Ideja je da se učesnici prijave u timovima, kako bi se došlo do najboljeg i najkvalitetnijeg mogućeg rešenja problema za 24 sata. Pravo učešća imaju sve osobe od 15-30 godina.

Hakaton će se održati 4. i 5. marta 2016. godine u prostorijama Biznis inkubatora Gnezdo. Takmičari su dužni da donesu svoju opremu na kojoj će raditi, a biće im obezbeđeni dodatni monitori i prostor za rad. Hrana i piće u toku događaja će takođe biti obezbeđeni.

Prijave traju do 25. februara, a timovi će do 29. februara biti obavešteni o rezultatima prijava. Svi timovi biće obavešteni, bez obzira na ishod prijave. Učesnici koji se plasiraju dalje, dužni su da potvrde svoj dolazak na takmičenje i eventualne izmene u timovima, kao i zahteve za dodatnom opremom, ako za njom postoji potreba, do 1. marta 2016. godine.

Sva pravila takmičenja će učesnicima biti predstavljena i objašnjena pred početak događaja, kao i tema i detaljni zahtevi i smernice za rešavanje problema. Učesnicima će na raspolaganju biti mentori, koji im mogu pomoći u razvijanju ideja i same aplikacije. Završne prezentacije timova ocenjivaće stručni žiri i izabrati prva tri tima. Nagrade će biti dodeljene finalistima i ostalim učesnicima. Potom, finalisti će imati mesec dana da dalje razviju svoju ideju, na osnovu sugestija mentora i žirija, nakon čega će najbolja aplikacija biti dostupna na internetu!

Informacije o nagradama biće naknadno objavljene.

Prijavite svoj tim i prihvatite izazov! Napravite aplikaciju koju će koristiti mladi širom Srbije i koja će im pomoći da budu bezbedni. Proširite granice svoje sigurne zone.

http://safetycodehackathon.fonis.rs/