Home [konkursi] Konkurs za đačke parlamente – Mladi u pokretu

Konkurs za đačke parlamente – Mladi u pokretu

55
0

Ziman poziva mlade ljude iz đačkih parlamenata Timočke krajine da mu pomognu u borbi protiv negativnih stvari koje nas okružuju. ZIman u saradnji sa Zaječarskom inicijativom, Fondacijom Iskorak i Nacionalnom zadužbinom za demokratiju, raspisuje konkurs u okviru programa „MLADI U POKRETU“.

Cilj programa „MLADI U POKRETU“ je da se pruži podrška đačkim parlamentima da pokreću inicijative koje doprinose razumevanju odgovornog i aktivnog učešća mladih u demokratskom životu.

Kroz ovaj program želimo da pomognemo đačkim parlamentima da:

  • Promovišu vrednosti demokratskog društva, prava i slobode građana među učenicima;
  • Edukuju druge učenike škole o demokratskim institucijama, vrednostima i procesima;
  • Razvijaju kulturu demokratije i inkluzivnog učešća u svojim školama;
  • Rade na jačanju aktivizma mladih i podstiču njihovu uključenost u donošenje odluka;
  • Ukažu javnosti na probleme i negativne fenomene u društvu kao što su korupcija, nepotizam, diskriminacija, kič i šund i drugo;

Za program „MLADI U POKRETU“ mogu konkurisati đački parlamenti svih srednjih škola sa sedištem u jednom od sledećih gradova: Zaječar, Knjaževac, Boljevac, Sokobanja, Bor, Negotin, Majdanpek i Kladovo.

Parlamenti mogu konkurisati za maksimalni iznos od 500 američkih dolara u dinarskoj protivvrednosti. Planirano trajanje akcija je do 2

Krajnji rok za konkurisanje je 20. decembar 2015. godine. Proces razmatranja prijava trajaće najviše 15 dana od datuma zatvaranja konkursa. Parlamenti moraju da podnesu sopstveni predlog akcije u obliku prijavnog formulara koji se može naći na ovoj internet stranici. Prijave se dostavljaju elektronskim putem ( mladi@ziman.rs), regularnom poštom (Zaječarska inicijativa, Poštanski fah 162, 19 000 Zaječar) ili lično (7. septembra 2, 19 000 Zaječar).

Za sve dodatne informacije u vezi sa konkursom, možete se obratiti koordinatorki programa donacija, Dragani Gogev ( gagac@zainicijativa.org, 019 440 225 ili 060 7 444 004).

Konkursni materijal možete preuzeti ovde.