Home [treninzi] Konkurs za nove članove tima – Unija srednjoškolaca Srbije

Konkurs za nove članove tima – Unija srednjoškolaca Srbije

57
0

Unija srednjoškolaca Srbije otvara KONKURS ZA NOVE ČLANOVE TIMA.

Ako te zanima kako se organizuju događaji, pišu dokumenta, kontaktiraju mediji, vode web portali i profili na društvenim mrežama, vode radionice ili aktiviraju mladi i ako misliš da nešto od toga ti možeš da uradiš – PRIJAVI SE ZA UNSS TIM (ili #UNSSTIM)

 

U daljem tekstu možeš pročitati opis timova za koje je otvoren konkurs, a to su:

  • marketing tim
  • tim za Beograd
  • tim lokalnih koordinatora/ki

Mandat svih članova UNSS-a traje godinu dana (do naredne Generalne skupštine) i podrazumeva mnogo druženja uz vredan rad i mnogo rezultata. Ukoliko želiš da se prijaviš, to možeš uraditi na dole navedenim linkovima do 24. novembra 2015. godine.

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati putem mejla: uo@srednjoskolci.org.rs ili putem telefona: 0692023539 ; 0692023534

Upravni odbor će obaviti intervju sa kandidatima koji budu ušli u uži izbor, nakon čega će doneti konačnu odluku. Odmah napominjemo da će novoizabrani članovi tima imati i svoj prvi trening drugog vikenda decembra. Savetujemo vam da zapamtite ovaj datum, jer će tada početi naše druženje i put kroz srednjoškolski svet aktivizma.

Lokalni koordinator/ka: Lokalni koordinator/ka predstavlja UNSS na lokalnom nivou zastupajući vrednosti i stavove UNSS-a. Zadatak lokalnog koordinatora jeste da podstiče uključivanje novih i rad već učlanjenih  Učeničkih parlamenata, promovisanju UNSS-a i sprovođenju akcija i projekata na lokalnom ili regionalnom nivou. Lokalni koordinator oformljava lokalni tim sastavljen od aktivnih učenika škola iz svog okruga, kako bi u realizaciju aktivnosti bilo uključeno što više srednjoškolaca. Lokalni koordinator/ka jeste motivisana, komunikativna, uporna, vredna i kreativna osoba, koja ima razvijene organizacione veštine i koja je spremna da preuzme inicijativu. Prijavi se OVDE.

Član/ica tima za Beograd: Beograd na svojih 17 opština broji veliki broj škola koje zahtevaju da UNSS ima čitav tim koji će pratiti i pospešivati rad i razvoj tih škola i njihovih Učeničkih parlamenata. Biti član/ica tima za Beograd znači biti timski igrač koji pravi kompromise i voli da se druži sa ljudima. Neka od zaduženja ovih članova jesu: praćenje rada Učeničkih parlamenata na teritoriji grada Beograda, organizovanje različitih događaja/akcija/kampanja, saradnja sa Lokalnim koordinatorima i Učeničkim parlamentima širom Srbije, organizovanje radionica za srednjoškolce/ke i još mnoga toga. Prijavi se OVDE.

Želimo da formiramo i novi marketing drim tim, a ovo su pozicije za koje UNSS otvara konkurs:

  • PR: Obavljanje dužnosti PR-a u timu podrazumeva komunikaciju sa medijima (televizija, radio, internet, novine). Zadatak PR-a jeste da na što bolji način pristupi našoj ciljnoj grupi i prenese informacije na kreativan način. PR članovi tima imaju zadatak da putem televizijskih i radio emisija, novina i časopisa, web portala omoguće da se vesti o UNSS-u čuju što dalje. Osobe koje se prijave za ovu poziciju treba da budu: kreativne, elokventne, bez straha od javnog nastupa i sposobne da izraze ideju na pravi način. Pristupiti medijima na našem području je veliki izazov, te će naš PR morati da zainteresuje medije za naš rad i našu ideju. Prijavi se OVDE.
  • Community manager: Uloga koja podrazumeva rukovođenje najbitnijim kanalom komunikacije za mlade: društvenim mrežama. Community manager će imati zaduženje da svakodnevno ažurira profile UNSS-a na Facebook-u, Instagramu i Twitteru. Putem ovih društvenih mreža plasiraćemo zanimljive i veoma bitne informacije zbog kojih korisnici mreža treba da zaustave skrolovanje i pročitaju sadržaj. Potrebna nam je osoba koja razume kulturu društvenih mreža i šta je ono što mlade interesuje da vide na istim. Prijavi se OVDE.
  • Web editor: Web editor piše tekstove i uređuje portal Unije srednjoškolaca Srbije (srednjoskolci.org.rs). Osoba koja će imati zadatak da u sve većoj gužvi informacija na internetu pronađe pravi način da dopre do, i zainteresuje srednjoškolce i mlade ljude za teme koje su njima bitne. Neophodno iskustvo u pisanju, a dodatnom prednošću smatraće se iskustvo pisanja tekstova za internet portale. Pozicija Web editor-a smatra se jednom od najbitnijih u svetu internet marketinga, a osobe sa značajnim iskustvom i znanjem iz te oblasti veoma su cenjene na tržištu rada. Prijavi se OVDE.
  • Grafički dizajner: Osoba koja velike ideje pretvara u zanimljiva i kreativna grafička rešenja. Obavezno je da veoma dobro radi u Photoshop-u, a dodatnim prednostima smatraju se poznavanje rada u Illustratoru ili drugim softverima za vektorsku grafiku i talenat za crtanje. Prijavi se OVDE.

UNSS svojim članovima daje priliku za primenu znanja i sposobnosti koje već poseduju, ali je i će kroz rad u Uniji, budući članovi moći da se usavrše u onome to što rade, steknu neophodno iskustvo i nauče mnogo novih stvari.

Radujemo se vašim prijavama,

Upravni odbor Unije srednjoškolaca Srbije