Home [njuz] VII ELSA Ex-Yu konferencija

VII ELSA Ex-Yu konferencija

66
0

ELSA Ex-Yu logoELSA – Evropsko udruženje studenata prava i mladih pravnika, Lokalna grupa Beograd poziva sve zainteresovane da se prijave na VII ELSA Ex-Yu konferenciju koja će biti održana u Beogradu u periodu od 18. do 22. novembra 2015. godine.

 

ELSA Ex-Yu konferencija je tradicionalni događaj koji okuplja učesnike iz zemalja bivše Jugoslavije i to prvenstveno studente prava i mlade pravnike, profesore, članove domaćih i stranih studentskih organizacija, pravne praktičare i predstavnike nadležnih ministarstava. Svake godine konferencija se održava u drugom gradu u regionu i za cilj ima uspostavljanje, unapređivanje i razvijanje međunarodnog razumevanja, saradnje i ličnih kontakata. Takođe, obezbeđuje i mogućnosti za sticanje znanja o drugim kulturama i pravnim sistemima a sve u duhu kritičkog dijaloga i naučne saradnje.

Tema ovogodišnje konferencije je Međunarodnopravna zaštita životne sredine čime će se nastojati da se upotrebom znanja i veština dođe do razmena ideja koje bi pružile značajan doprinos u podizanju svesti o važnosti zaštite životne sredine u regionu kao i njenom pravnom regulisanju.

Učesnici koji nisu iz Beograda biće smešteni u Metropol Palace hotelu, dok će se akademski program održavati na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Osim akademskog programa, učesnici će imati priliku i da u organizovanim turama obilaze znamenitosti Beograda.

Održavanje VII ELSA Ex-Yu konferencije podržali su Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu i Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije.

Za više informacija o konferenciji i načinu prijave posetite sajt ELSA-e Beograd www.elsa.org.rs.