Home [akcija] Poziv za učešće na debati “Poreske olakšice – podsticaj razvoju filantropije i...

Poziv za učešće na debati “Poreske olakšice – podsticaj razvoju filantropije i građanskog aktivizma u Srbiji“

72
0

Poreske olakšice – podsticaj za razvoj filantropije i građanskog aktivizma u Srbiji“, koju organizuje Trag fondacija 19. oktobra 2015. godine u periodu od 11-13h u prostoru Narodne banke Srbije, ulica Nemanjina 17 (ulaz iz Svetozara Markovića).
 

Debatom, koja se organizuje u okviru predstojeće Nedelje parlamentarizma, otvaramo prostor za jačanje dijaloga i saradnje izmedju građana/ki i njihovih izabranih predstavnika u parlamentu – narodnih poslanika – o mogućim modelima za dalji razvoj filantropije i podsticanja građanskog aktivizma u Srbiji. Razgovaraćemo o postojećim poreskim olakšicama za kompanije i pojedince, modelima za njihovo unapređenje, ulozi narodnih poslanika i parlamenta u kreiranju poreskih olakšica za podsticanje lokalnog davanja, saradnji građana, kompanija, organizacija civilnog društva i narodnih poslanika u ovoj oblasti. Tokom diskusije, imaćemo priliku da se upoznamo i sa uporednim iskustvima drugih zemalja Zapadnog Balkana u pogledu poreskih olakšica za kompanije i pojedince.
 
U uvodnom panelu će učestvovati:
 
– Veroljub Arsić, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije i predsednik Odbora za finansije, republički budžet i trošenje javnih finansija
– Nataša Vučković, narodna poslanica;
– Nenad Nešovanović, direktor, Poresko-pravno odeljenje,KPMG d.o.o. Beograd;
– Biljana Dakić Đorđević (Trag fondacija),
– Anica-Maja Boljević (fondacija fAKT, Crna Gora),
– Nejtan Košel (fondacija Katalist).
Moderator diskusije je Marija Mitrović, Trag fondacija.
 
Na debati se očekuje učešće relevantnih aktera u ovoj oblasti – narodnih poslanica i poslanika, predstavnika Vlade Republike Srbije i nadležnih institucija, kompanija, organizacija civilnog društva i medija. Oni će, nakon uvodnih kratkih izlaganja i pitanja od strane moderatora, biti u prilici da razgovaraju sa panelistima. Takođe, putem hashtag-a #poreskeolaksice, online publika koja prati Nedelju parlamentarizma, biće u prilici da postavi pitanja.
 
Kako je broj mesta u sali Narodne banke Srbije ograničen, molimo Vas da se što pre potvrdite učešće na događaju, a najkasnije do petka 16. oktobra (12h) 2015. godine,  slanjem Vaše prijave na e-mail vladimir@tragfondacija.org