Home [treninzi] STARTERY CEE – Trening za socijalne preduzetnike u Sofiji

STARTERY CEE – Trening za socijalne preduzetnike u Sofiji

46
0

Ovogodišnji STARTERY CEE trening biće održan u Sofiji od 9. do 13. novembra. Cilj treninga je da se pomogne učesnicima da razviju svoje socijalno preduzeće uz pomoć stručnjaka i ostalih prisutnih, da se preduzetnici međusobno umreže kao i da se predstave nove metode kreativnog razmišljanja i novi poslovni modeli. Na završnoj prezentaciji, svaki tim će predstaviti svoju ideju, a tri najbolja će dobiti šansu da provedu dve nedelje u Social Impact laboratoriji u Berlinu. Rok za prijavljivanje je 13.septembar!

 

STARTERY CEE program je namenjen svim potencijalnim socijalnim preduzetnicima ili socijalnim preduzetnicima koji su trenutno u fazi razvoja ili u fazi implementacije svojih projekata iz Češke, Slovačke, Poljske, Mađarske, Bugarske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske i Srbije. Od prijavljenih će biti odabrano 30 timova koji će učestvovati na samitu. Program organizuju SAP, Ashoka i Social Impact.

 

Prošle godine na istom događaju, ali pod drugim imenom – IT4Change, iz Srbije je učestvovao Slaviša Radović iz eZbirka i a ovo su njegovi utisci:
„Za IT4Change Summit sam saznao sasvim slučajno, pretražujući domaće i strane portale čija je glavna tema “razvoj preduzetničkog duha”. Organizovan je u Berlinu, predstonici startup-ova, u Social Impact hub-u gde smo zajedno sa kolegama iz raznih zemalja bili u mogućnosti da učimo od SAP eksperata, vođeni Ashoka timom. Edukacija je bila organizovana “putovanjem” (zaista putovanjem) kroz Berlin, upoznavanjem Berlinske startup scene, umrežavanjem i motivišućim programom obuka i edukativnih seminara sa ciljem modeliranja i razvoja projekta, kao i suočavanja sa različitim izazovima. Na kraju svakog dana smo imali priliku da se bolje upoznamo, razmenimo iskustva i družimo. Nakon petodnevnog samita, svim učesnicima je obezbeđen rad sa mentorima, SAP ekspertima, čiji su saveti i smernice bile prilagođene projektima i potrebama preduzetnika.“

Prijave se vrše online, putem sajta http://startery.de/cee . Na ovom linku možete pronaći aplikaciju koju je neophodno popuniti. Rok za prijavljivanje je 13. septembar.

Izvor: SENS mreža