Home [treninzi] Letnja škola za mlade u Albaniji

Letnja škola za mlade u Albaniji

49
0

Beogradska otvorena škola (BOŠ) u saradnji sa Krovnom organizacijom mladih Srbije i uz podršku Ministarstva omladine i sporta raspisuje poziv za učešće 15 omladinskih predstavnika/ca iz Srbije na letnjoj školi u Albaniji, koja će se održati od 26. do 31. jula 2015. godine. Letnja škola ima za cilj da podstakne kulturnu razmenu i mobilnost mladih između Srbije i Albanije, a na osnovu potpisanog Memoranduma o saradnji u oblasti omladine između Republike Srbije i Republike Albanije. Letnja škola je usmerena na poboljšanje odnosa između mladih iz Srbije i Albanije, unapređenje znanja o postojećem stanju u omladinskom sektoru, kao i na podsticanje buduće saradnje i zajedničkih aktivnosti između dveju zemalja. 

 

Nacionalni omladinski servis Albanije snosi troškove smeštaja za sve učesnike iz Republike Srbije, a troškove putovanja će pokriti Beogradska otvorena škola, uz podršku Ministarstva omladine i sporta.

Opšti uslovi konkursa: 

– mladi uzrasta od 18 do 26 godina
– mladi zainteresovani za pitanja interkulturnog dijaloga i upotrebe informacionih tehnologija u cilju podsticanja dijaloga i regionalne   saradnje
– znanje engleskog jezika
– važeća putna isprava

Rok za apliciranje:

16. jul 2015. godine

Biografije (ne duže od dve strane A4 formata) i motivaciono pismo (ne duže od jedne strane A4 formata) slati na i-mejl: milica.skiljevic@bos.rs sa naznakom: Prijava za letnju školu „Intercultural dialogue in the digital eraˮ.

Odabir kandidata/kinja:

Pri selekciji polaznika/ca, BOŠ će vodeći računa o stručnosti i osposobljenosti kandidata/kinja, uvažavati principe jednakih mogućnosti i neće vršiti rodnu diskriminaciju.

Izabrani kandidati/kinje će biti obavešteni putem mejla, najkasnije do 18. jula 2015. godine.

Za sve dodatne informacije, možete kontaktirati Milicu Škiljević na i-mejl: milica.skiljevic@bos.rs.