Home [njuz] NELT NASTAVLJA SA PODRŠKOM USAVRŠAVANJU STUDENATA NA POLJU NAUKE I MLADIM...

NELT NASTAVLJA SA PODRŠKOM USAVRŠAVANJU STUDENATA NA POLJU NAUKE I MLADIM MUZIČKIM TALENTIMA

47
0

Mladi pijanista Dejan Jankovic nastupice u GuarneriusuJednogodišnji „NELT edukativni program“ pod nazivom „Interdisciplinarna saradnja kao potencijal razvoja mladih profesionalaca na polju umetnosti, nauke i novih tehnologija“, koji kompanija NELT realizuje u saradnji sa Galerijom 12 Hub (G12HUB) nastavlja se predavanjem Amire Fazlagić „Regenerativna medicina – izazov za 21. vek“ u petak 29. maja u 18 časova. Dan kasnije, u subotu 30. maja u 20 časova beogradskoj publici će se predstaviti mladi pijanista Dejan Janković u Centru lepih umetnosti „Guarnerius“ u okviru četvrte sezone ciklusa koncerata pod nazivom „FMU i GUARNERIUS nagrađuju“ uz podršku kompanije NELT po treći put.

 

Amira Fazlagić, predsednica Nacionalne asocijacije za unapređenje i razvoj regenerativne medicine i savetnica za medicinska pitanja najveće evropske banke matičnih ćelija Cryo-Save, pružiće odgovore na pitanja zašto je matična ćelija osnova ljudskog bića u okviru svog predavanja u Galeriji G12 HUB. Prema njenim rečima ovaj vek će bit vek regenerativne medicine i genetskog bioinženjeringa što dovodi do razvoja novih nauka i bioetike kao novog pravca u okviru filozofije koja udružuje sve biološke nauke. Cilj jednogodišnjeg „NELT edukativnog programa“ je da se studenti upoznaju sa veštinama i tehnikama povezivanja umetnosti, tehnologije i nauke u primenjene svrhe. Pored osnovnih radionica, program obuhvata organizovane stručne posete institucijama i kompanijama kao i gostovanja umetnika, programera i uspešnih poslovnih ljudi i teoretičara kako iz Srbije, tako i iz inostranstva.

Dejan Janković, student doktorskih studija na FMU i virtuoz, koji beleži uspeh na domaćim i međunarodnim takmičenjima, nastupiće premijerno u Centru lepih umetnosti„Guarnerius“ i izvesti atraktivne kompozicije Lista i Šuberta, kao i kompoziciju Vlada Miloševića, poznatog banjalučkog kompozitora. Novo izdanje tradicionalne serije koncerata će ove godine kroz 14 koncerata promovisati 16 višestruko nagrađivanih mladih muzičara, koji ostvaruju velike uspehe na takmičarskoj i koncertnoj sceni, u zemlji i inostranstvu. Fakultet muzičke umetnosti i Centar lepih umetnosti Guarnerius su 2012. godine pokrenuli ciklus koncerata, sa željom da kroz tradicionalnu seriju nastupa pruže najboljim studentima osnovnih, master i doktorskih studija, priliku da se samostalno, kroz solistički resital predstave publici.

U skladu sa svojom strategijom društveno odgovornog poslovanja, kompanija NELT nastavlja da pruža priliku talentovanim akademcima da domaćoj javnosti predstave svoja umeća i dosadašnja umetnička dostignuća, kao i da aktivno učestvuje u njihovoj afirmaciji a studentima beogradskih fakulteta da se usavrše na polju nauke, tehnologije i umetnosti.