Home [akcija] Matf Hackathon

Matf Hackathon

54
0

logomhNa Matematičkom fakultetu, Univerziteta u Beograduda će se 25.04.2015. i 26.04.2015. održati takmičenje pod nazivom Matf Hackathon.

Math Hackathon je timsko takmičenje mladih programera i dizajnera, osmišljeno tako da kreativnost, izdržljivost i sposobnost timskog rada testira do krajnjih granica.

Tokom 24h, zadatak četvoročlanih timova je da kreiraju što originalniji i kvalitetniji softver, koji ispunjava uslove zadate temom takmičenja.
Tema se saopštava takmičarima na sam dan takmičenja, a u procesu izrade softvera dozvoljeno je korišćenje sve opreme, softvera, literature i svega drugog što takmičarima može biti od pomoći, uključujući aktivnu vezu sa internetom.

Sam format takmičenja je poznat od ranije, i ovakva takmičenja su održavana u organizaciji različitih IT kompanija, kao i drugih fakulteta u Srbiji, ali nikada do sada na Matematičkom fakultetu.

Priču oko Math Hackathon-a je pokrenuo Miroslav Ostojić, student smera Informatika na Matematičkom fakultetu, inače bivši učesnik različitih programerskih takmičenja. Projekat su podržali i priključili se
tehničkoj realizaciji, Dimitrije Cicmilović, Božidar Radivojević i Dino Spasovski, takođe studenti Matematičkog fakulteta.

Takmičenje su pomogli brojni sponzori, pre svega Matematički fakultet, Devana, Bit Defender i Microsoft Development Center Serbia koji su obezbedili nagrade za takmičare i čiji će predstavnici činiti članove
stručnog žirija, zatim Impact Hub Belgrade, Dino gas i Centar za promociju nauke koji su doprineli tehničkoj organizaciji, kao i Passengers Bar, kafe Užitak, pekara Fanico i palačinkarnica Amigo, koji će obezbediti obroke i osvežavajuće napitke za takmičare i volontere na takmičenju.

Svi mladi, starosti od 18 do 26 godina na dan takmičenja, bez obzira na pripadnost fakultetu/srednjoj školi, imaju pravo da se prijave.
Prijave su besplatne, traju do 18.04.2015. a od prijavljenih timova biće selektovano 8 najboljih koji će učestvovati u takmičenju 25. i 26. aprila, od strane stručnog žirija.

Prijave, kao i sve ostale informacije o takmičenju, organizatorima, pravilima, partnerima i nagradama, mogu se pronaći na zvaničnoj internet
prezentaciji takmičenja http://www.hack.math.rs/, a kontakt je moguć i putem zvaničnog Facebook page-a.